Zondag 25 april 2021 vond de 1st Online Inclusive World Championship I-Karate Global plaats. Zes Nederlandse I-karateka namen deel en behaalden prachtige resultaten.

Zondag 25 april jl. was het eerste online wereldkampioenschap I-Karate. Een uniek online kata toernooi, gebaseerd op de methodiek van I-Karate Global , voor karateka met ASS, een verstandelijke beperking, blind-/slechtziendheid en/of fysieke beperking.

De zes karateka van de Nationale selectie I-Karate Sven Coenen en Cheyenne Kurvers (beiden van Fudoshin Roermond), Iske Hagedorn en Elise Reedijk (beiden van Budoschool Kai Sei), Yorick Huver (Oss-Rin-Sports) en Dave Kengen (Karate Do Pora), hebben Nederland vertegenwoordigd tijdens dit toernooi. Er deden maar liefst 304 deelnemers mee uit 24 landen.
Voor IKF-NL was het een zeer geslaagd kampioenschap en voor de Nederlandse karateka en coaches een enorm succes; met zes deelnemers een gouden, twee zilveren en twee bronzen plaatsen behalen en daarmee als achtste eindigen in het medaille klassement is fantastisch.

De resultaten op een rij:
1e Dave (Physical Impairment)
2e Sven (ASD male)
2e Sven/Cheyenne/Elise (Teams)
3e Elise (Intellectual Impairment -18)
3e Yorick (Intellectual Impairment male)
4e Cheyenne (ASD female)
4e Iske (Wheelchair female +18)
4e Elise/Iske (Pairs with buddy -18)

We zijn ontzettend trots op onze Nederlandse toppers…van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie