Judo

Judo throw

Bij Kai Sei bestaat er op dit moment een prettige groep Judoka’s. Judo is een Japanse verdedigingssport voor jongens en meisjes, voor jong en oud. We verzorgen lessen voor de jeugd (5-12 jaar) en voor senioren (12+), dus herintreders zijn ook van harte welkom. Dus kom voor een gratis proefles naar onze Dojo!

Wat is judo?

Bij judo gebruik je de kracht van de tegenstander om deze te overmeesteren.

Judo werd door Jigoro Kano (1860-1932) ontwikkeld vanuit de traditionele Japanse vechtkunst Jiu-Jitsu. Hij wilde een wedstrijdsport ontwikkelen die ongevaarlijk was.

Kano beschouwde het niet alleen als sport, maar zelfs als opvoedkundige methode. Door judo leer je positief om te gaan met agressie en judo is bovendien beschaafd. Je leert je tegenstander te overmeesteren zonder hem of haar te blesseren. Judo betekend zachte weg. Het woord komt van twee Japanse woorden ‘ju’ betekend zacht en ‘do’ betekend weg. Judo kwam rond 1945 naar europa, maar werd pas echt bekend en populair toen Anton Geesink in 1961 wereldkampioen werd.

Bij judo staat zelfbeheersing centraal, waarbij de geestelijke, lichamelijke en motorische ontwikkeling voorop staat. Het leren omgaan met winst en verlies en respect te hebben voor de tegenstander is de belangrijkste basis van het judo. Het is goed voor het zelfvertrouwen en voor het leren van respect te tonen en te ontvangen.

 

Kijk hier voor de lestijden.

Interview met Anicka van Embden

Op dit moment ervaren wij wat problemen met het contactformulier. Het formulier wordt wel verzonden en wij ontvangen uw bericht. U krijgt hier alleen geen bevestiging van op de website. U krijgt wel een bevestiging in uw mailbox. Kijk ook bij de spam als u deze na 24 uur nog niet heeft ontvangen. U hoeft dus maar 1 keer op de knop te drukken.