Over Kai Sei

Kai Sei is uniek in de regio Haaglanden met haar aanbod van budosporten. 

 

Waarom juist budosporten beoefenen bij Budoschool Kai Sei? Omdat het aanbod van karate-do, wedstrijdkarate tot op topsport niveau voor het kumite, judo, wedstrijd judo, jiu-jitsu, kickboksen en wedstrijdkickboksen Kai Sei uniek maakt in de regio’s Haaglanden en het Groen Hart. Vanaf Rotterdam tot Amsterdam en de Scheveningse  kust tot Utrecht en misschien zelfs een groter gebied is er geen vergelijkbare officieel erkende club te vinden in verdedigingsporten/vechtsporten.

Wat Kai Sei ook uniek maakt is het feit dat zij voor karate meerdere kumite selectie leden heeft bij de Karate-do Bond Nederland (NOC*NSF), met deelname aan EJK en WJK. Daarnaast zeker dangraden opleidt (inmiddels 22 uit eigen opleiding waarvan 7 met tweede dan), ook voor collega clubs. Deze uniekheid wordt nog duidelijker door het inclusief (beperking) judo en karate aanbod i.c.m. begeleiding. Waar bij het karate al sprake is van wedstrijdtraining en deelname aan (inter)nationale toernooien, wat in 2019 al de eerste Nederlands Kampioenen I-karate heeft opgeleverd.

 

Interview met Alex Janssen van Kai Sei

Kai Sei is aangesloten en erkend bij de Karate-do Bond Nederland en de Judo Bond Nederland, daarnaast beschikt Kai Sei al de tweede periode van vier jaar over het “FightRight” keurmerk van het NIVM (Nederlands Instituut voor Vechtsport en Maatschappij). Waardoor er sprake is van een veilig en vertrouwd (vecht)sportklimaat. Budoschool Kai Sei is daarmee sowieso de enige karate school in Zoetermeer en wat betreft het FightRight keurmerk de enige judo-/ en kickboksschool.

Wedstrijdkarate (topsport) volgens het WKF-systeem (Olympisch) kan bij Kai Sei naast de 8 ½ beschikbare uren o.l.v. leraar/trainer, ook zelfstandig o.a. overdag en in het weekend getraind worden in één van de beschikbare dojo’s. O.a. Kihon (basis) training is hier een wezenlijk onderdeel van. Daarnaast wordt het team ondersteunt door een fysiotherapeut, die zelf uit de vechtsport wereld komt en nog actief traint, een sportmasseuse en een sportpsycholoog. Dit maakt Kai Sei ook wat wedstrijd kumite karate uniek de genoemde regio’s.

Van de faciliteiten door de fysiotherapeut en de sportmasseuse kunnen de andere leerlingen en familie ook gebruikmaken.