Zaterdag 3 september 2022 heeft Budoschool Kai Sei deelgenomen aan de 8. Eichsfeld Open  in Heilbad Heiligenstadt/Duitsland. Het is een internationaal open karatetoernooi kata, kumite en Para-Karate. Kai Sei karateka Elise Reedijk nam deel in de categorie Para-Karate kata, met een geweldig resultaat…ze behaalde goud!

 

Zoetermeer/Heilbad Heiligenstadt – Karateka Elise Reedijk van Budoschool Kai Sei (No Limits) nam afgelopen zaterdag, 3 september jl., deel aan de 8. Eichsfeld Open. Een internationaal karatetoernooi voor jeugd (vanaf 4 jaar) tot en met de masterklasse (vanaf 35 jaar) en met de onderdelen kata, kumite en Para-Karate. De organisatie van het karatetoernooi was in handen van Ken Budo Heiligenstadt. Het toernooi was sterk bezet, met in totaal circa 360 deelnemers uit 38 clubs en zes landen.

In de categorie Para-Karate Intellectual Impairment female ging Elise de tatami op. Ze beet in haar poule het spits af met kata Chinto. Met het hoogste puntentotaal veroverde Elise de hoogste plek op het erepodium, de eerste plaats! Een geweldige prestatie in een sterk deelnemersveld, met daarin o.a. een selectielid van de Duitse Karate Federatie. Daarnaast was het ook de eerste keer dat Kai Sei, en dus ook Elise, deelnam aan een Para-Karate toernooi, waarbij het WKF-reglement werd gehanteerd.

Het I-/Para-Karate staat in Nederland nog in de kinderschoenen, ook zijn er nationaal nog weinig toernooien voor karateka met een beperking. Kai Sei is zich met trainers/coaches, ouders en deelnemers sterk gaan maken om het I-/Para-Karate op de kaart te zetten en een aantal mooie stappen is reeds gezet. Het opdoen van kennis door het volgen van trainingen, het deelnemen aan Para-Karate toernooien in het buitenland om zo ervaring op te doen en het formaliseren van het I-platform binnen de Karate-do Bond Nederland zijn enkele genomen stappen. Deelname aan dit toernooi heeft weer veel aan inzichten opgeleverd! Budoschool Kai Sei kan terugkijken op een succesvolle deelname; er is weer geleerd, genoten en een ervaring rijker. Ook interesse om (top) wedstrijdkarate, I-/Para-Karate of andere budosporten te beoefenen, kijk op www.kaisei.nl.