Karate

Karate players competing during the match

Karate is misschien wel de meeste bekende verdedigingsport. En die is goed voor je zelfvertrouwen en ook voor je conditie! Maar vooral is het leuk om te doen. Er zijn verschillende soorten karate te beoefenen bij Kai Sei, voor ieder wat wils!

Bij Kai Sei wordt het Wado Ryu karate beoefend.

Jeugdkarate tot 12 jaar

Als je minimaal 5 jaar oud bent kunt je al aan karate doen. Je kan meerdere malen per week trainen en daarbij komen verschillende onderdelen langs: spel, techniek, conditie en discipline. Het is bij Kai Sei erg belangrijk dat iedereen mee kan doen, er zijn geen muurbloempjes!

Karate vanaf 12 jaar

Voor jeugd vanaf 12 jaar (middelbare school) en senioren zijn er verschillende mogelijkheden tot trainen. Uiteraard wordt er serieus getraind zonder het onderdeel plezier uit het oog te verliezen. Je leert wat op jouw niveau mogelijk is en stapsgewijs wordt je voorbereid op een eventueel examen. In de groep geld een groot respect voor elkaar en ook karateka’s helpen elkaar beter te worden.

Para-karate

Iedereen met de juiste instelling moet in staat zijn karate te beoefenen. Voor onze speciale sporters is er de mogelijkheid om para-karate te beoefenen. Wat niet minder betekent dat je volwaardige trainingen volgt geheel binnen je kunnen. Je wordt wel uitgedaagd! En als je even wat rustiger aan wil doen dan kan dan natuurlijk. We verwelkomen sporters die een handicap ervaren. Neem alsjeblieft wel van tevoren contact met ons op zodat we kennis kunnen maken en de mogelijkheden bespreken met je.

Karate wedstrijdtraining

Voor degene die op de mat wil strijden is er de mogelijkheid om aan de wedstrijdtraining deel te nemen. Deelname hieraan heeft als doel om aan toernooien mee te doen. Mocht je bij een andere sportschool trainen en je hebt interesse, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor gastlessen.

Inmiddels heeft Kai Sei 20 karateka’s waarvan een aantal op internationaal en nationaal niveau vechten en strijden om Nederlandse, Europese en diverse andere titels. Uiteraard zijn er ook toernooien voor de minder ervaren karateka.

Kijk hier voor de lestijden.

Interview met Geoffrey Berens

Op dit moment ervaren wij wat problemen met het contactformulier. Het formulier wordt wel verzonden en wij ontvangen uw bericht. U krijgt hier alleen geen bevestiging van op de website. U krijgt wel een bevestiging in uw mailbox. Kijk ook bij de spam als u deze na 24 uur nog niet heeft ontvangen. U hoeft dus maar 1 keer op de knop te drukken.

    Interview met Rene Smaal