Zondag 16 november jl. vond in Leuven België de 10e Belgian Open Kumite plaats, een groot internationaal toernooi van de Vlaamse Karate Federatie/Belgische karate Federatie.

ZOETERMEER/LEUVEN – Een selectie van acht karateka van Budoschool Kai Sei heeft afgelopen zondag deelgenomen aan de 10e Belgian Open Kumite in Leuven België. Dit grote internationale officiële kampioenschap, van de Vlaamse Karate Federatie/Belgische Karate Federatie, telde dit jaar ruim 660 deelnemers uit binnen- en buitenland. Het kampioenschap, met deelnemers uit 20 verschillende landen, kan betiteld worden als zwaar, waaraan veel nationale selecties deelnemen.

Kai Sei was afgereisd met een beperkte selectie van 8 deelnemers, waarvan er 5 debuteerden op een buitenlands toernooi. Glenn Leggedoor, Colin Vercammen, Mex Onderwater, Michael Oostindie, Sarah Hagenaar en Nicky Gerritsen hebben zeer goed karate laten zien, maar kwamen helaas niet verder in het toernooi. Rayan Laghmich moest de strijd van te voren staken i.v.m. buikklachten.

Wissal el Boudakhani, uitkomend in de categorie meisjes -12 jaar +34 kilo, verloor de 1e partij van de latere kampioene. Hierdoor kwam ze in de herkansing, waarin zij vier wedstrijden moest winnen om het brons binnen te halen. Na de nederlaag van de 1e ronde, wist Wissal zich goed te herpakken en op te laden. Ze won alle wedstrijden zeer overtuigend en kon de medaille voor de 3e plaats in ontvangst nemen.