Zaterdag 11 september jl. vond in Strassen/Luxemburg de Lion-Cup 2015 plaats, een zeer groot internationaal toernooi onder auspiciën van de Luxemburgse Karate Federatie.

ZOETERMEER/STRASSEN – Een selectie van drie karateka van Budoschool Kai Sei heeft afgelopen zaterdag deelgenomen aan de Open de Lion-Cup 2015  te Luxemburg. Dit grote internationale kata en kumite toernooi onder auspiciën van de Luxemburgse Karate Federatie, telde dit jaar 844 deelnemers in diverse categorieën. Het was een zwaar toernooi; 22 nationaliteiten, 9 nationale selecties en 151 coaches.

Sarah Hagenaar beet in de categorie meisjes -14 jaar +50 kg voor Kai Sei het spits af. Sarah won de voorrondes, maar in de halve finale moest ze echter haar meerdere erkennen in de latere finalist. Wel plaatste Sarah zich direct door de B-finale, welke zij door overtuigend te vechten op scheidrechter beslissing wist te winnen en daarmee was het brons binnen. Ondanks een hele goede start kon Glenn Leggedoor in de categorie jongens -14 jaar -50 kg zijn eerste wedstrijd niet naar zijn hand zetten en verloor hij deze. Jammer genoeg kwam zijn tegenstander niet in de finale, waardoor er voor Glenn geen herkansing in zat. Nicky Gerritsen kwam uit in de categorie meisjes -16 jaar +54 kilo met bijna 40 deelnemers. Ze won door hard werken de voorrondes en bereikte daarmee de kwart finale (poulefinale). In een hele spannende wedstrijd verloor zij slechts op scheidrechter beslissing met één punt verschil. Haar tegenstandster bereikte de finale waardoor Nicky kon gaan herkansen. Hier bereikte zij de B-finale, die in een zinderende strijd door Nicky werd gewonnen op scheidrechter beslissing, waarmee er ook voor Nicky een bronzen medaille was.

Naast dit mooie resultaat was de uitslag eveneens belangrijk, omdat de Lion-Cup door de Karate-do Bond Nederland (enige NOC*NSF karatebond van Nederland) voor alle selecties was aangemerkt als meetmoment.