Afgelopen zaterdag 2 december jl. namen karateka van Budoschool Kai Sei deel aan “the Battle of the teams”. Kai Sei met een eigen team, met deelnemers in de teams van de nationale jeugdselectie van de Karate-do Bond Nederland en teamleden als gastvechter bij collega clubs. Alle negen Kai Sei karateka zijn met hun team in de prijzen gevallen en stonden uiteindelijk op het erepodium met mooie resultaten.

Zoetermeer/Rotterdam – Afgelopen zaterdag 2 december jl. was de 8e editie van “the Battle of the teams” in Rotterdam. Negen KaiSei karateka namen hieraan deel; in een eigen team, als gastvechter of namens de Karate-do Bond Nederland in een nationaal team. Het toernooi was onder auspiciën van de KBN en kon dit jaar rekenen op deelname van ruim 100 teams uit zeven verschillende landen.

The Battle of the teams wijkt af van de normale teamwedstrijden, omdat niet het aantal gewonnen partijen telt, maar het in totaal aantal gescoorde punten. Hierdoor komen alle vechters in de team opstelling aan de beurt, wat het toernooi uniek en zeer uitdagend maakt.

George Karapetjan, Kai Krul, Kosta Pappaioannou en Colin Vercammen kwamen met het team Kai Sei Boys U14 uit in de categorie boys -14 years. Door zeer sterk karate bereikte het team de halve finale, welke zij in een zeer spannende wedstrijd nipt verloren. Dit was voornamelijk te danken aan het scheidsgerecht en een zeer verdiende finale ging hun neus voorbij. De directe strijd om het brons werd gewonnen en daarmee waren de bijbehorende medailles en de teambeker binnen.

Nicole Pappaioannou was ondertussen van start gegaan met het team Amsterdam Fighters in de categorie girls -12 years. Ook dit team behaalde een mooi resultaat met het brons.

In het middaggedeelte kwam Marin Hagenaar uit met het team KBN cadet girls 2 in de categorie girls cadets. In deze sterk bezette poule wist het team uiteindelijk beslag te leggen op het brons.

Haar zus Sarah Hagenaar kwam eveneens uit met team Amsterdam Fighters, maar dan in de categorie female junior. Zij wisten uiteindelijk beslag te leggen op het zilver.

In de ochtend verscheen het team KBN youth girls 1 met Kai Sei karateka Wissal el Boudakhani, Mex Onderwater en team Fighting Nabil karateka Robin van Wezel op de mat in de categorie girls -14 years. Op één na werden alle wedstrijden in alle partijen gewonnen en de finale zege was ook voor het KBN Dream Team. De hoogste plek op het erepodium en het zeer verdiende goud was daarmee een feit.

Voor onze sporters, onze maatschappelijke projecten en deelname aan en het organiseren van evenementen als deze, zijn we op zoek naar sponsors. Wie de karatesport een warm hart toedraagt en het karate wil stimuleren (topsport, breedtesport en gehandicaptensport), kan contact opnemen met Alex en Madelon Janssen van Kai Sei, info@kaisei.nl.


Foto: Kai Sei team