Olympisch topjudoka Anicka van Emden was 12 februari jl. te gast bij Budoschool Kai Sei. Ze verzorgde een leuke en leerzame clinic aan dertig enthousiaste Kai Sei’ers.

 

ZOETERMEER – Afgelopen zondag 12 februari jl. was er bij Kai Sei een heel bijzondere judoclinic door Olympiër Anicka van Emden, die afgelopen zomer Olympisch brons veroverde in Rio de Janeiro. Deze clinic was gewonnen door Budoschool Kai Sei met de clubactie van de Judo Bond Nederland.

Maar liefst 30 deelnemers konden meedoen en dat hebben we geweten! Binnen no-time waren alle plaatsen opgevuld en gisteren was het dan zover. Uiteraard waren alle judoka aanwezig, maar ook sporters van andere disciplines lieten deze kans niet onbenut. Na de warming-up was het dan tijd voor het technische werk. Door Anicka werd haarfijn uitgelegd hoe je bij een wedstrijd je tegenstander met je arm uit balans kunt brengen. Een en ander bleek nog niet zo makkelijk. Daarna is stapsgewijs de “o uchi gari” behandeld. Om alle energie die de deelnemers nog overhadden op te maken, werd er geëindigd met grondgevechten. De 1,5 uur bleek te zijn omgevlogen. Na het afgroeten hebben we Anicka hartelijk bedankt voor deze leerzame clinic en daarna was het natuurlijk tijd om met onze bronzen kampioen en medaille op de foto te gaan! Bedankt JBN en Anicka voor deze geslaagde middag!!

Foto: Anicka te midden van alle Kai Sei deelnemers