Zaterdag 17 december jl. vond in Sittard de 10e Internationale Karate Cup Sittard (Christmas Edition) plaats, een groot internationaal toernooi onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland. Acht karateka van Kai Sei hebben in de diverse categorieën gestreden voor een plek op het erepodium.

ZOETERMEER/SITTARD – Acht karateka van Budoschool Kai Sei hebben afgelopen zaterdag deelgenomen aan de 10eInternationale Karate Cup Sittard (Christmas Edition), een groot internationaal kumite toernooi, onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland. Evenals bij de buitenlandse toernooien van dit najaar was het niveau erg hoog. Er streden dit jaar 500 deelnemers van 71 sportscholen uit België, Duitsland, Ierland, Marokko, Rusland, Frankrijk, Georgië, Luxemburg en Nederland. Hierbij  zaten vele toppers met (inter)nationale titels op hun naam. De wedstrijden stonden onder leiding van internationaal erkende scheidsrechters uit Nederland, België, Duitsland en Ierland. De toename van de “zwaarte” van deze toernooien is een logische ontwikkeling, vanwege het ingezette Olympisch traject voor Tokyo 2020.

Voor Kai Sei was dit, in al die jaren dat we deelnemen aan dit toernooi, de beste Sittard Cup tot nu toe. Vier van de acht karateka stonden op het podium (dus een 50% score); Colin en Eugene brons, Michael zilver (voor het tweede jaar op rij in de finale) en Mex goud (het eerste goud ooit voor Kai Sei op dit toernooi). Degenen van het team die buiten de prijzen vielen hebben sterk en goed karate laten zien en bewezen dat ze op een dergelijk toernooi thuishoren.

In de categorie meisjes 12/13 jaar +50kg kwamen Wissal el Boudakhani en Mari Hagenaar uit. Wissal won haar eerste wedstrijd op scheidsrechterbeslissing, maar verloor haar tweede wedstrijd. Helaas zat er geen herkansing in. Marin verloor haar eerste wedstrijd en ook voor haar geen herkansing. Sarah Hagenaar kwam uit in de categorie cadetten meisjes +54kg. Na een overtuigende overwinning in haar eerste wedstrijd, verloor zij haar tweede. Haar tegenstandster kwam niet in de finale, waardoor er voor Sarah geen herkansing in zat. Uitkomend in de categorie cadetten jongens +63kg verloor Jordy Meijer, na een bye in de eerste ronde, de tweede ronde en kon niet gaan herkansen. Colin Vercammen kwam uit in de categorie jongens 12/13 jaar -40kg. Hij won zijn eerste wedstrijd in de voorrondes en bereikte de halve finale. Deze wedstrijd verloor hij met slechts één punt verschil en plaatste zich daardoor wel voor de directe strijd om de derde plaats. Deze partij won Colin overtuigend door zeer tactisch en doordacht karate. Hiermee was de eerste podiumplaats voor Kai Sei binnen! Uitkomend in de categorie junioren jongens -55kg verloor Eugene Luydens zijn eerste wedstrijd nipt van de latere finalist. Hij plaatste zich daardoor direct voor de strijd om het brons, zette deze wedstrijd naar zijn hand en werd derde. Michael Oostindie kwam uit in de categorie cadetten jongens -57kg. Hij won alle wedstrijden in de voorrondes; de eerste op kiken (opgave tegenstander), de tweede en derde (tevens halve finale) op hantei (scheidsrechterbeslissing). Daarmee was de finale een feit! De Sittard Cup staat erom bekend dat de finales op de centrale mat in de spotlights plaatsvinden en dat de vechters opkomen in rook, tussen vuurpotten door, begeleid door opzwepende muziek…extra spannend dus. Ook in de finale liet Michael zich van zijn beste kant zien. Helaas kon hij niet voorkomen dat hij deze zinderende wedstrijd verloor op hantei, maar daarmee, voor de tweede maal op rij, wel een mooie tweede plaats binnen sleepte. In de categorie meisjes 12/13 jaar -40kg won Mex Onderwater met efficiënt, zakelijk en doordacht karate haar eerste en tweede wedstrijd (tevens halve finale). Mex was hiermee finalist, met ook voor haar een spetterende finaleshow. In de finale had haar tegenstandster geen schijn van kans…binnen 22 seconden had Mex het maximale scoreverschil bereikt (8-0) en daarmee was de hoogste trede van het erepodium voor haar!

Voor onze sporters, onze maatschappelijke projecten en deelname aan en het organiseren van evenementen, zijn we op zoek naar sponsors. Wie de karatesport een warm hart toedraagt en het karate wil stimuleren (topsport, breedtesport en gehandicaptensport), kan contact opnemen met Alex en Madelon Janssen van Kai Sei,info@kaisei.nl.