Zaterdag 7 juli jl. vonden de halfjaarlijkse jodo, judo, kickboksen en karate examens bij Budoschool Kai Sei plaats. De gezellige sfeer, het goed verlopen programma en het feit dat bijna alle kandidaten een hogere graad hebben behaald, maakten het in z’n geheel tot een zeer geslaagde dag.

ZOETERMEER – Afgelopen zaterdag, 7 juli jl., waren de halfjaarlijkse examens bij Budoschool Kai Sei. Het was een spannende, maar bovenal gezellige en fijne dag! Opnieuw een recordaantal van uiteindelijk 91 kandidaten gingen op voor een hogere graad. Het was een uitdagend programma; door de meerdere budodisciplines, het grote aantal kandidaten en de samenstelling daarvan, was de examendag opgedeeld in vijf blokken verdeeld over twee dojo’s. Een primeur was een volledig geautomatiseerd beoordelingsysteem voor de karate examens, waardoor de examinatoren hun beoordelingen konden verwerken via tablets. In totaal hebben 2  jodoka, 25 judoka, 3 kickboksers en 61 karateka deelgenomen aan de halfjaarlijkse examens. Bij de karateka zijn er ruim 20 die alleen nog verder kunnen bij het centrale danexamen van de KBN, waardoor zij als kandidaat geen deel meer uitmaken van het clubexamen. Wat deze examendag, naast de grote opkomst, extra speciaal maakte, was de deelname van een twintigtal “bijzondere” kinderen aan het examen para-karate of g-judo. Zij hebben laten zien dat er bij Kai Sei niet gekeken wordt naar de beperkingen, maar juist naar de mogelijkheden…Kai Sei No Limits!

Hoewel de dag voor de diverse examens anders was ingedeeld, volgt een uitslag per discipline.

Voor jodo (verdediging met de korte staf) zijn geslaagd: Olga Hoefnagel voor 4e kyu en Martijn Vroom voor 5e kyu. Het kickboksexamen bestond deze keer uit drie jeugdleden, waarvan Dinand Wagenaar is geslaagd voor 5e kyu geel en Dylan Driessen en Thijmen van Laer voor 4e kyu oranje.

Bij het judo was het eerst de G-groep die examen deed met 8 kandidaten. Geslaagd voor 6e kyu met gele slip Sebastian Smeureanu. Voor 6e kyu met oranje slip Liam Cheung, Rochendly van den Muijsenberg, Nick van Lienden en Chanelle Wathey. Roosmarijn Plattel behaalde de 6e kyu met groene slip. En tenslotte 6e kyu met blauwe slip Jun den Hollander en Aimee Hulscher.

Voor de reguliere judogroep is de uitslag als volgt: 6e kyu met oranje slip Ryan Leunissen, 6e kyu met groene slip: Maud Hoogendam, Caitlin Kap, Gwen Kap en Imre van Willigen, 6e kyu met blauwe slip: Thomas Mounier. Voor 5e kyu geel: Ivar Kaandorp en Noah van der Linden, 5e kyu geel met bruine slip: Quinten van Laer en Ximena Monte. Voor 4e kyu oranje band: Tamar de Boer, Tess Hoogendam, Mika Onderwater, Tim Pribnow en Sterre van Willigen.

Bij het karate waren de para-karateka meegenomen in het reguliere examen. Geslaagd voor 9e kyu wit/gele band para-karate: Eli Boer, Ronny Meijeringh en Sven Roodhuyzen. Geslaagd voor 9e kyu wit/gele band: Joost van der Ham, Milan Mohammadin, Abel Statius Muller en Myrthe Wagenaar. Voor 8e kyu gele band para-karate is geslaagd Zoë Varewijck en voor 8e kyu gele band zijn dat: Yari Bliekendaal, Hamza el Boudakhani, Leo Chi, Owen Klipsteen, Bas Reedijk, Jayden Ruiz, Jasmijn Statius Muller, Liann Uding, Romy Uding en Alex de Winter. Voor 8e kyu geel/oranje band para-karate: Quinten Hulscher en Jesse de Ruiter. Voor 8e kyu geel/oranje band: Timo Baert, Mustafa Göktürk, Connor Huizer, Laurien Kashmour en Valentijn van der Meij.

De 3 karatemoeders Cindy Aarssen, Sharon Jap-A-Joe en Gita Linsen zijn geslaagd voor oranje band, 7e kyu.

Voor oranje band 7e kyu: Younes Aslaoui, Sem van Duin, Liam Huizer, Milan Krul, Juliette van der Linden, Kyanu Peschier en Elise Reedijk. Ook was er een oranje band 7e kyu para-karate voor de volledig visueel beperkte Michaël Moerman. 7e Kyu oranje/groene band was er voor: Ruben Volmer. Geslaagden voor groene band 6e kyu: Mike Boting, Donovan Trommelen en Daniël Verstraten. Damian Palm slaagde voor 5e kyu blauw 1 jeugd, verder was er 5e kyu blauw 1 voor: Mohammed Amdahri, Tarek Azab, Ahmed Elbatl, Nathalie Kortekaas, Mila Monte, Nicole Pappaioannou, Shanaz Tong Sang, Fabiënne Vercammen en Aïsha Wiersma. Er was een tweede blauwe band 4e kyu jeugd voor: Pedram Hamta en tweede blauwe band 4e kyu voor: Sven Akkermans en Zephaniah Landveld. Bruine band 3e kyu was er voor: Juhainah Alkasim en Kai Krul.  Bruine band 2e kyu: Lucas Kloosterman, Anika Monte, Kosta Pappaioannou en Max Linnemann. De hoogste bruine band 1e kyu was er voor Fleur Blase, zij kan zich gaan opmaken voor het 1e dan examen bij de Karate-do Bond Nederland.

Direct na het bekendmaken van de uitslagen werden de graden uitgereikt en kregen de geslaagde kandidaten ook een aantekening in het karatepaspoort van de Karate-do Bond Nederland (KBN) en het judopaspoort van de Judo Bond Nederland (JBN) en een officieel bondsdiploma. Budoschool Kai Sei kan terugkijken op een zeer geslaagde examendag en kijkt met veel plezier uit naar de volgende! Ook interesse om budosporten te beoefenen, kijk op www.kaisei.nl.

De geslaagde karatemoeders

De geslaagde kickboksers Dylan en Thijmen

De geslaagde judoka vanaf witte band

De geslaagde judoka vanaf gele band

De geslaagde karateka vanaf witte band

De geslaagde karateka vanaf gele band

De geslaagde karateka vanaf groene band