Zaterdag 21 april en zondag 22 april jl. vonden respectievelijk de Open Wado Cup in Almere en de Smaal Cup 2018 in Apeldoorn plaats. De Open Wado Cup betrof een nationaal karate kata toernooi van de eigen stijl. De Smaal Cup is een internationaal karate kata en kumite toernooi, onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland. Met twee maal goud en twee maal zilver op de Open Wado Cup en één gouden, vijf zilveren en vijf bronzen medailles, kan er gesproken worden van een succesvol weekend voor de karateka van Kai Sei.

ZOETERMEER/ALMERE/APELDOORN – In totaal hebben 20 karateka van Budoschool Kai Sei afgelopen zaterdag en zondag deelgenomen aan respectievelijk de Open Wado Cup in Almere en de Smaal Cup 2018 in Apeldoorn. De Open Wado Cup is een kleinschalig kata toernooi, georganiseerd door de Wado Karate Federatie Nederland (bijna 80 deelnemers zijnde 160 inschrijvingen). Kai Sei karateka Mila Monte en Jill Perluka kwamen uit in de poule meisjes 10/12 jaar groene/blauwe band en in de poule meisjes 10/11 jaar open klasse. Mila won in beide categorieën het zilver en haar directe concurrente, tevens clubmaatje, Jill won in beide categorieën het goud.

De Smaal Cup 2018 is een internationaal karate kata en kumite toernooi, onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland, met dit jaar 410 deelnemers (442 inschrijvingen) van 52 clubs uit 8 landen (België, Frankrijk, Duitsland, Iran, Luxemburg, Marokko, Nepal en Nederland). Kai Sei was met 18 kumite deelnemers naar Apeldoorn afgereisd en kon 11 medailles mee naar huis nemen. Het was goed om te zien dat veel karateka een enorme progressie doormaken en een aantal goed hun vorm behouden of weer terugkrijgen, ook al wordt er uitgekomen in een hogere leeftijdklasse.

Goud was er voor Wissal el Boudakhani (finale tegen clubmaatje Marin). Zilver was er voor Marin Hagenaar, Sarah Hagenaar, Kosta Pappaioannou, Vashisjt Sitaldin en Fabiënne Vercammen. Belinda Haddish, Bob Kremers, Kai Krul, Anika Monte en Nicole Pappaioannou pakten het brons. Een eervolle vermelding voor George Karapetjan met een 5e plaats. Ondanks (erg) goed karate, maar bij een aantal door pech en scheidsrechtelijke dwaling, strandden Sven Akkermans, Mohammed Amdahri, Christel Linnemann, Max Linnemann, Mex Onderwater en Colin Vercammen in de voorrondes of later in de herkansingsrondes.

Budoschool Kai Sei kan terugkijken op zeer goed verlopen toernooi weekend. Ook interesse om (top) wedstrijdkarate of andere budosporten te beoefenen, kijk op www.kaisei.nl.

Het Kai Sei wedstrijdteam