Zaterdag 19 december jl. vond in Sittard de 9e Internationale Karate Cup Sittard Cristmas Edition plaats, een groot internationaal toernooi onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland.

ZOETERMEER/SITTARD – Afgelopen weekend was de 9e Internationale Karate Cup Sittard Cristmas Edition, een kwalitatief hoogstaand toernooi, op het gebied van deelnemers, organisatie en prijzen. Inmiddels een begrip voor vele karateka’s uit binnen- en buitenland. Er streden dit jaar ruim 450 deelnemers van bijna 70 sportscholen en nationale selecties uit België, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Luxemburg, Quatar, Guatamala en Nederland. Hierbij  zaten vele toppers met (inter)nationale titels op hun naam. De wedstrijden stonden onder leiding van internationaal erkende scheidsrechters uit Nederland, België en Duitsland. Budoschool Kai Sei was met een beperkte selectie van zes deelnemers afgereisd. Degenen van het team die buiten de prijzen vielen hebben door sterk karate goed stand weten te houden en bewezen dat ze op een dergelijk toernooi thuishoren. Bij twee van hen was er een nog sprake van pech. Wissal el Boudakhani werd ernstig benadeeld door het scheidsgerecht en ging met straf de mat af. Mex Onderwater werd eveneens benadeeld door het scheidsgerecht en moest door een opgelopen blessure in de halve finale, afzien van de directe herkansing.

Nicky Gerritsen kwam uit in de categorie cadetten meisjes 14/15 jaar +54 kilo. Na haar voorrondes met goed en solide karate te hebben gewonnen, verloor Nicky de halve finale met slechts 1 punt verschil. Ze plaatse zich daardoor wel voor de directe strijd om de 3e plaats en won deze strijd ruim door zeer tactisch en doordacht karate.

In de categorie jongens cadetten 14/15 jaar -52 kilo was het al eerder de beurt geweest aan Michael Oostindie. Hij wist met hard werken de voorrondes te winnen en bereikte de halve finale, ook deze wedstrijd wist Michael te winnen door opgave (kiken)  van zijn tegenstander. De finale was daarmee een feit! De Sittard Cup staat erom bekend dat de finales op de centrale mat in de spotlights plaatsvinden en dat de vechters opkomen in rook tussen vuurpotten door, begeleid door opzwepende muziek…extra spannend dus. Ook in de finale liet Michael zich van zijn beste kant zien helaas kon hij niet voorkomen dat hij deze wedstrijd verloor, maar behaalde daarmee wel een mooie tweede plaats .