Zaterdag 21 mei jl. vond in Axel het Open Zeeuws Kampioenschap 2016 plaats, een nationaal toernooi met ook Belgische deelnemers onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland.

ZOETERMEER/AXEL – Een beperkte selectie van zeven karateka van Budoschool Kai Sei heeft afgelopen zaterdag deelgenomen aan het Open Zeeuws Kampioenschap 2016. Dit nationale kata en kumite toernooi onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland  telde dit eerste jaar ruim 350 deelnemers in diverse categorieën. Het was een pittig toernooi, omdat er geen indeling was op gewicht en er daardoor sprake was van een zogenaamde open klasse voor alle leeftijden .

Colin Vercammen beet het spits af in de categorie jongens 10-11 jaar. Door zeer goed en doordacht zijn wedstrijden te vechten bereikte hij de halve finale, welke hij nipt verloor. Hij plaatste zich wel direct voor de halve finale om de derde plaats en wist deze te winnen, waardoor hij zich kon opmaken voor de strijd om deze derde plaats. De wedstrijd werd door Colin verloren tegen een ruim 20 kilo zwaardere tegenstander en werd toch zeer knap vierde.

Wissal el Boudakhani, Marin Hagenaar en Mex Onderwater kwamen uit in de categorie meisjes 12-13 jaar. Wissal en Marin verloren de eerste ronde, maar konden wel gaan herkansen. Zij bereikten beiden de halve finale van de herkansing, evenals Mex die zich daarvoor direct plaatste door verlies van de halve finale. Wissal verloor deze wedstrijd en werd vijfde. Marin en Mex moesten de strijd met elkaar aangaan, welke Mex uiteindelijk nipt op scheidsrechter beslissing wist te winnen. Marin werd hiermee eveneens vijfde en Mex kon gaan knokken om de derde plaats. Deze werd zeer netjes door haar gewonnen en Mex kon haar prijs voor de derde plaats in ontvangst nemen.

Eugene Luijdens, Jordy Meijer en Michael Oostindie streden in de categorie jongens 14-15 jaar.

Alle drie verloren ze hun eerste wedstrijd, maar plaatsten zich voor de herkansing. In de kwartfinale van de herkansing troffen Jordy en Michael elkaar, een strijd die Michael wist te winnen, waardoor Jordi zevende werd. Zowel Michael als Eugene plaatsten zich voor de halve finale voor de strijd om de derde plaats. Beiden wisten deze partij niet te winnen en werden vijfde.

Allen hebben op een totaal andere wijze gevochten dan voorheen, wat een goed perspectief biedt voor de komende toernooien (waaronder ook een aantal meetmomenten voor de diverse Nationale Selecties), zoals komend weekend de Rotterdam Cup.