Zondag 25 februari jl. vonden in Drachten voor de derde keer de Open Friese Kampioenschappen plaats, een nationaal karate kata en kumite toernooi, onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland. Met vijf gouden, vijf zilveren en vijf bronzen medailles voor Kai Sei, kan er terecht gesproken worden van een medailleregen.

ZOETERMEER/DRACHTEN – 24 karateka van Budoschool Kai Sei hebben afgelopen zondag deelgenomen aan de Open FrieseKampioenschappen te Drachten. Dit nationale kata en kumite toernooi, onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland, telde bijna 350 deelnemers in diverse categorieën. Het toernooi stond open voor alle leeftijden; jonge jeugd vanaf 6 jaar tot en met veteranen 35+ hebben gestreden voor een plek op het erepodium. Verder is het toernooi enigszins uniek, want alle poules worden gedraaid met het Round-Robin systeem. Alle deelnemers in een poule komen tegen elkaar uit en draaien daardoor minimaal drie wedstrijden. In de poules met een groot deelnemersveld, werden er nog kruisfinales gedraaid.

Kai Sei had nagenoeg het gehele kata en kumite team meegenomen; van de zeer jonge, beginnende wedstrijdkarateka tot de topwedstrijdkarateka. Voor de beginners was het een goed toernooi voor de ervaring, voor de toppers was de inzet een trainingswedstrijd in de periodisering en ter voorbereiding op het meet-/selectiemoment Open Jeunes dOrleans volgende maand.

Gouden medailles waren er voor Wissal el Boudakhani, Marin Hagenaar, Sarah Hagenaar, Kai Krul en Fabiënne Vercammen. Zilver was er voor Mohammed Amdahri, Belinda Haddish, Sharon Jellema, Mex Onderwater en Vashisjt Sitaldin. Ahmed Elbatl, George Karapetjan, Bob Kremers, Anika Monte en Kosta Pappaioannou pakten het brons.

En een eervolle vermelding is er voor Mila Monte en Jill Perluka die hebben deelgenomen aan het onderdeel kata en voor de kumite karateka Pedram Hamta, Danique Koper, Christel Linnemann, Max Linnemann, Nicole Pappaioannou, Lynn Perluka en Colin Vercammen, waarvan een aantal, ondanks goed karate, net naast het podium eindigden. Budoschool Kai Sei kan terugkijken op zeer goed verlopen toernooi. Ook interesse om (top) wedstrijdkarate of andere budosporten te beoefenen, kijk op www.kaisei.nl.

Het Kai Sei wedstrijdteam