Zaterdag 23 september jl. vonden in Rotterdam de Nederlands Kampioenschappen Wado Karate 2017 plaats, een nationaal stijlgroep kampioenschap, onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland.

 

Zoetermeer/Rotterdam – Zestien karateka uit de kata en kumite selectie van Budoschool Kai Sei hebben afgelopen zaterdag deelgenomen aan de NK Wado 2017 te Rotterdam. Voor een aantal teamleden was dit hun eerste (grote) optreden, voor degenen die vorige week nog in Luxemburg stonden te knallen en over twee weken weer in Berlijn de mat op gaan, was dit kampioenschap ingezet als training. Naast de officiële Nederlandse Kampioenschappen karate kent de Karate-do Bond Nederland (enige NOC*NSF karatebond van Nederland) voor de grote stijlgroepen binnen de bond (Shotokan, Kyokushinkai en de Wado) aparte Nederlandse Kampioenschappen per stijlgroep; de NK Wado is er daar één van.

Dit nationale tanto, kata en kumite kampioenschap, onder auspiciën van de KBN, telde dit jaar ruim 200 deelnemers in diverse categorieën. Met 12 podiumplaatsen was dit voor de Kai Sei karateka een gigantisch succes, mede door het brons en zilver op het onderdeel kata, waar Kai Sei lange tijd niet actief in is geweest. Naast het kumite is er voor kata eveneens een goede lijn ingezet.

Eervolle vermeldingen voor de karateka zonder podiumplaats, maar wel met een goede prestatie, zijn er voor Belinda Haddish (5e), Kai Krul (7e), Max Linnemann (5e) en Christel Linnemann (5e).

Vier Kai Sei’ers wisten beslag te leggen op het brons: Mila Monte op het onderdeel kata, Mex Onderwater, Colin Vercammen en Fabiënne Vercammen met kumite.

De zilveren medaille was er voor Sven Akkermans, Mohammed Amdahri, Sarah Hagenaar, Marin Hagenaar, Anika Monte en Michael Oostindie op het onderdeel kumite en Aïsha de Jonghe met kata.

Nederlands Kampioen werd Wissal el Boudakhani door de finale te winnen van teamgenootje Anika.

Al met al een zeer geslaagd kampioenschap, waar alle Kai Sei karateka hebben laten zien dat zij weer enorm gegroeid zijn en dat er veel potentie is. Ook interesse om (top) wedstrijdkarate of andere budosporten te beoefenen, kijk op www.kaisei.nl.