Zondag 3 juni jl. vond in Rotterdam-Hoogvliet de 11e Rotterdam Cup plaats, een groot internationaal toernooi onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland.

ZOETERMEER/HOOGVLIET – Negentien karateka van Budoschool Kai Sei hebben afgelopen zondag deelgenomen aan de 11e  Rotterdam Cup in Hoogvliet. Dit grote internationale kata en kumite toernooi, onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland, telde dit jaar 446 deelnemers, 499 inschrijvingen uit 66 clubs. Het was een zwaar toernooi met deelnemers uit het buitenland, o.a. teams uit Suriname (team Poeketie, die vrijdag nog meetrainden bij Kai Sei) en Ukraïne. Bovendien kent het toernooi alleen een plus en een min klasse per leeftijdscategorie en zelfs alleen open klasse, wat zorgt voor grote poules en pittige tegenstanders.

Beginnend kata wedstrijdkarateka Mila Monte beet het spits af in de ochtend. Hoewel zij haar kata presenteerde zoals getraind, was de concurrentie nog een maatje te groot en kwam zij niet verder in het toernooi.

Mohammed Amdahri, Sven Akkermans, Belinda Haddish, George Karapetjan, Zephaniah Landveld, Anika Monte, Kosta Pappaioannou, Vashisjt Sitaldin en Fabiënne Vercammen verloren in hun respectievelijke categorieën in de voorrondes. De tegenstanders waarvan zij verloren kwamen niet in de finale, waardoor er geen aanspraak kon worden gemaakt op herkansing.

Kai Krul, uitkomend in jongens jeugd U14 -48 kilo en Colin Vercammen bij de jongens U14 -40 kilo, verloren eveneens in de voorrondes, maar konden wel rekenen op de herkansing. Beiden behaalden uiteindelijk een 7e plek.

Mex Onderwater kon met haar lichte gewicht in de poule meisjes U16 -54 kilo geen potten breken en kwam via de herkansing terecht in de strijd om het brons, welke zij nipt verloor op senshu (eerst gescoorde punt) en behaalde een 5e plek.

Ruim een week in Nederland wist voormalig teamlid van Poeketie uit Suriname, Chomar Mateda, via de herkansing een 5e plek te bemachtigen. Het is Chomars droom om in Nederland bij Kai Sei te blijven en daar zijn wedstrijdkarate verder op te bouwen op Europees niveau.

In de categorie meisjes U12 wist Nicole Pappaioannou zeer knap de finale te bereiken, met een zilveren plak als beloning.

In de loodzware categorie meisjes U16 +54 kilo, waarin veel leden van selecties van de KBN en internationaal vechtende karateka uitkomen, bereikten clubmaatjes Wissal el Boudakhani en Marin Hagenaar de finale. Wissal wist deze strijd te winnen en behaalde het goud en Marin natuurlijk niet onverdienstelijk het zilver.

Sarah Hagenaar, met de Karate 1 Youth League (officieus U21 WK van de Wereld Karate Federatie) van het vorig weekend nog in het lichaam (nu 74e op de wereldranglijst en 48e op de Europese), wist zich voldoende op te laden om de finale te bereiken. Deze wedstrijd verloor zij nipt van een voormalig clubmaatje en daarmee was het zilver een feit.

Hekkensluiter van de dag was Bob Kremers, die door winst op de voormalig wereldkampioen Daniel Sabanovic de finale wist te bereiken. Deze strijd eindigde eveneens nipt in verlies met zilver als resultaat, in ook een zeer sterk bezette poule.

Kai Sei mag spreken over een succesvol toernooi, waar ook degenen zonder medaille erg goed karate hebben laten zien. Ook interesse om (top) wedstrijdkarate of andere budosporten te beoefenen, kijk op www.kaisei.nl.