Zondag 2 juni jl. vond in Rotterdam-Hoogvliet de 12e Rotterdam Cup plaats, een groot internationaal toernooi onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland.

ZOETERMEER/HOOGVLIET – Elf karateka van Budoschool Kai Sei hebben afgelopen zondag deelgenomen aan de 12e Rotterdam Cup in Hoogvliet. Dit grote internationale kata en kumite toernooi, onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland, telde dit jaar 469 deelnemers, 431 inschrijvingen uit 69 clubs. Het was een zwaar toernooi met deelnemers uit het buitenland, o.a. teams uit België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Bovendien kent het toernooi alleen een plus en een min klasse per leeftijdscategorie en zelfs alleen open klasse, wat zorgt voor grote poules en pittige tegenstanders.

Kai Krul, Milan Krul, Mishael Landveld en Colin Vercammen verloren in hun respectievelijke categorieën in de voorrondes. Hun tegenstanders strandden in het verdere verloop, waardoor voor de drie Kai Sei’ers het toernooi ten einde was. Max Linneman, jongens jeugd U14 -42 kilo en Anika Monte, meisjes U14 +52 kilo, verloren eveneens in de voorrondes, maar konden wel rekenen op de herkansing. Beiden behaalden uiteindelijk een 7e plek. Nicole Pappaioannou kwam in de categorie meisjes U12 +40 kilo in de halve finale. Ze verloor deze, maar plaatste zich daarmee direct voor de strijd om het brons. Zij kon deze wedstrijd niet naar haar hand zetten en behaalde een 5e plek.

Kosta Pappaioannou, uitkomend in categorie jongens U16 +63 kilo, bereikte vol overtuiging de finale. De eindstrijd wist hij, net zoals de voorrondes, te winnen en pakte hiermee het goud in een voor hem nieuwe gewichtsklasse. In de pittige categorie meisjes U16 +54 kilo, bereikte Wissal el Boudakhani door sterk en tactisch karate de finale. Wissal wist deze strijd te winnen en behaalde het goud.

Tegelijk met Kosta en Wissal was Mex Onderwater inmiddels gestart in de categorie meisjes U16 -54 kilo en bereikte met weloverwogen karate de finale. De finale verloor zij net op hantei (scheidsrechter beslissing) met 3-2, waarmee de zilveren plak binnen was. Hekkensluiter van de dag wasMarin Hagenaar, die in de zeer sterk bezette categorie meisjes U18 +58 kilo door winst in de voorrondes de finale wist te bereiken. Deze strijd eindigde met weer slim en sterk karate, net zoals in de voorrondes, in een klinkende overwinning. Marin won ruim voor tijd door de maximale score van 8 punten verschil te halen, met goud als resultaat.

Kai Sei mag spreken over een succesvol toernooi, waar ook degenen zonder medaille erg goed karate hebben laten zien. Ook interesse om (top) wedstrijdkarate of andere budosporten te beoefenen, kijk op www.kaisei.nl.