image002Zondag 6 november jl. vond in Rotterdam het Charity Tournament XV plaats, een groot nationaal karate toernooi voor het goede doel.

 

ZOETERMEER/ROTTERDAM – Afgelopen zondag was het Charity Tournament XV in Rotterdam, een groot nationaal kumite toernooi voor de jeugd, onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland.

Op dit sterk bezette toernooi verscheen Budoschool Kai Sei met 17 karateka op de tatami, die samen met zo’n 250 andere karateka uit het hele land zich daarmee inzette voor de organisatie Roparun, een stichting die kankerpatiënten ondersteunt. Het Kai Sei team wist beslag te leggen op twee gouden, vier zilveren en drie bronzen medailles.

Het toernooi draaide het wedstrijdsysteem met dubbele eliminatie, d.w.z. alle verliezers in de voorrondes schoven door de herkansing in om daarin nog te strijden om de derde plaats. De poules met wat minder deelnemers draaiden Round Robin; alle deelnemers tegen elkaar en geen finale.

Beginnend wedstrijdkarateka Fleur Blase verloor in haar Round Robin poule alle wedstrijden. Ook de nog onervaren Belinda Haddish, Kai Krul, George Karapetjan en Anika Monte verloren hun eerste wedstrijd in de voorrondes en strandden helaas in de herkansing.

Kai de Boer, die debuteerde op dit toernooi, kwam na een bye en een verliespartij in de herkansing. Heel knap won hij hierin de eerste wedstrijd, maar verloor helaas de tweede en werd daarmee zevende. Max Linnemann verloor na een bye in de eerste ronde de tweede ronde nipt met een punt verschil. De eerste wedstrijd in de herkansing won hij, waarmee hij zich kon opmaken voor de strijd om het brons. Deze verloor hij nipt met een vijfde plaats als resultaat. Na een winst- en een verliespartij in de voorrondes kwam Dylani de Boer in de herkansing. Ondanks een gelijke stand verloor ze de wedstrijd op scheidsrechterbeslissing en werd vijfde.

Colin Vercammen won in zijn Round Robin poule een van de drie wedstrijden en behaalde de bronzen medaille. Brons was er ook voor Christel Linnemann. Na een bye in de eerste ronde, verloor ze de tweede op scheidsrechterbeslissing. In de herkansing wist ze zich goed te herpakken; na een winstpartij plaatste ze zich voor de strijd om de derde plek en won deze. Na een gewonnen en een verloren partij in de voorrondes kwam Wissal el Boudakhani in de herkansing. Met twee winstpartijen wist ze beslag te leggen op de bronzen medaille.

Na een bye in de eerste ronde won Mex Onderwater de tweede ronde, waarmee ze zich plaatste voor de finale. In een zinderende eindstrijd verloor zij slechts met één punt verschil en won de zilveren medaille. Ook Marin Hagenaar bereikte na een bye in de eerste ronde en een winstpartij de finale. Deze eindstrijd kon ze niet in haar voordeel beslissen en behaalde het zilver. Sarah Hagenaar won in haar Round Robin poule twee van de drie wedstrijden en behaalde de zilveren medaille. Jordy Meijer won het zilver in zijn Round Robin poule door een overwinning, een gelijkspel en een verliespartij.

Eugene Luydens won in zijn Round Robin poule alle wedstrijden overtuigend en behaalde de gouden medaille. Michael Oostindie  was oppermachtig in zijn poule; na winst in de voorrondes, zette hij ook de finale naar zijn hand en de gouden medaille was voor hem.

Voor meer informatie over (trainen bij) Budoschool Kai Sei: zie www.kaisei.nl.