Zaterdag 16 september jl. vond in Strassen/Luxemburg de Lion-Cup 2017 plaats, een zeer groot internationaal toernooi onder auspiciën van de Luxemburgse Karate Federatie.

Zoetermeer/Luxemburg – een beperkte selectie van zes karateka van Budoschool Kai Sei heeft deelgenomen aan de Lion-Cup 2017 te Luxemburg. Dit grote internationale kata en kumite toernooi onder auspiciën van de Luxemburgse Karate Federatie, telde dit jaar bijna 1200 deelnemers in diverse categorieën. Het was een zwaar toernooi; de Lion-Cup was door een groot aantal Europese karatebonden, waaronder de Karate-do Bond Nederland (enige NOC*NSF karatebond van Nederland) voor alle selecties aangemerkt als meetmoment voor deelname aan EK en WK.

Colin Vercammen, uitkomend in categorie jongens U14 -40 kg, beet voor Kai Sei het spits af. Hij verloor zijn eerste wedstrijd met één punt verschil. Helaas kwam zijn tegenstander niet verder in het toernooi, waardoor Colin ook niet kon herkansen.

Hierna was het de beurt aan Wissal el Boudakhani in de categorie meisjes U14 +50 kg. Zij won al haar voorrondes overtuigend en bereikte daarmee de poulefinale/halve finale. Wissal verloor deze wedstrijd op contactstraf tegen de latere kampioene, waardoor ze zich kon gaan opmaken voor de B-finale in de directe strijd om het brons. Wissal heeft zich goed weten te herpakken en trok de wedstrijd met een ruime overwinning naar zich toe, waarmee de bronzen plak binnen was.

Mex Onderwater had inmiddels met haar poule, meisjes U14 -50 kg, de hal betreden voor haar wedstrijd. Mex, één van de lichtste en kleinste deelnemers in deze categorie, wist haar voorronden door overtuigend, sterk en zeer tactisch karate te winnen en bereikte daarmee de finale. In deze wedstrijd moest zij haar meerdere erkennen in haar tegenstandster en verloor, maar daarmee was de mooie zilveren medaille binnen. In veel opzichten een prachtige overwinning.

In het middaggedeelte was het een zeer scherpe Michael Oostindie die de wedstrijdvloer op ging in de categorie jongens U16 -57 kg. Na een voortvarende start kwam Michael al snel op twee punten voorsprong, echter door een ongelukkige situatie kreeg Michael een discutabele ippon tegen en kwam daarmee op achterstand  (2-3). Door heel vervelend karate van zijn tegenstander, helaas niet bestraft door de scheidsrechters, lukte het Michael niet meer om tot scoren te komen en verloor de wedstrijd. Zijn tegenstander kwam helaas ook niet verder, waardoor er ook geen herkansing in zat.

Nu was het de beurt aan Marin Hagenaar, die uitkwam in de poule meisjes U16 +54kg. Marin, nog niet zo lang deelnemend aan buitenlandse toernooien en sinds een week officieel toegelaten tot de Nationale Jeugdselectie van de KBN, startte sterk en leidde de wedstrijd, maar kon dat niet vertalen in een overwinning. Haar tegenstandster strandde uiteindelijk ook, waardoor er voor Marin geen herkansing was.

Hekkensluiter voor Kai Sei (19.30 uur) was Sarah Hagenaar, die de dag daarvoor 16 jaar was geworden en daardoor meteen in een nieuwe categorie, meisjes U18 +59 kg, uitkwam. Zij won haar eerste ronde met sterk en tactisch slim karate. De tweede ronde verloor zij helaas, maar haar tegenstandster kwam in de finale en daardoor was er herkansing voor Sarah. Deze wedstrijd wist zij niet te winnen, maar de eerste meetmoment punten in de nieuwe categorie zijn wel een feit.

Al met al een zeer geslaagd eerste meetmoment toernooi van het seizoen, waar alle Kai Sei karateka hebben laten zien dat zij weer enorm gegroeid zijn en dat er veel potentie is. Ook interesse om (top) wedstrijdkarate of andere budosporten te beoefenen, kijk opwww.kaisei.nl.