Zaterdag 7 oktober en zondag 8 oktober jl. vond in Berlijn de Internationaler Banzai-Cup Open 2017 plaats, een groot internationaal kata en kumite toernooi, van het Berliner en Deutscher Karate Verband, onder auspiciën van de Wereld Karate Federatie. Aan de andere van de wereld werd gestreden op de World Cup Wado WIKF te Curacao.

ZOETERMEER/BERLIJN – Zes karateka van Budoschool Kai Sei hebben afgelopen zaterdag en zondag deelgenomen aan de Internationaler Banzai-Cup Open 2017 te Berlijn. Dit grote internationale kata en kumite toernooi, van het Berliner en Deutscher Karate Verband, onder auspiciën van de Wereld Karate Federatie, telde dit jaar ruim 1.200 deelnemers in diverse categorieën. Evenals bij de Lion Cup, in het weekend van 16 september jl., waar dezelfde Kai Sei karateka aan deelnamen, was het niveau weer ontzettend hoog. Dit kwam door de aanwezigheid en deelname van nationale selecties van veel Europese landen, als ook clubteams uit heel Europa. De toename van de zwaarte van deze toernooien is een logische ontwikkeling, omdat ze door veel nationale bonden (ook door de Karate-do Bond Nederland) worden aangewezen als meet- en selectiemoment voor EK, WK en het ingezette Olympisch traject voor Tokyo 2020 en 2024. Voor iedere gewonnen ronde en voor podiumplaatsen worden er punten toegekend, welke door bijvoorbeeld een KBN kunnen worden gebruikt om te selecteren.

Ook dit weekend, waar flink moest worden geknokt om een ronde verder te komen, zijn in Berlijn weer meetmoment punten vergaard. Zaterdag was het de beurt aan Sarah Hagenaar, Marin Hagenaar en Michael Oostindie, respectievelijk uitkomend in de categorieën meisjes U18 +59 kilo, meisjes U16 +54 kilo en jongens U18 -61 kilo. Zij verloren allen hun eerste wedstrijd en konden niet meer rekenen op een herkansing, omdat hun tegenstanders de finale niet bereikten. Naast de eigen individuele klasse kwamen Sarah en Michael ook uit in de open klasse, welke geen herkansing kent. Ook hierbij werd de eerste ronde door hun beiden verloren en daarmee was voor Sarah, Marin en Michael het toernooi ten einde.

Zondag was het de beurt aan Wissal el Boudakhani, Mex Onderwater en Colin Vercammen. Wissal, uitkomend in de categorie meisje U14 + 55, kilo beet het spits af. Na voortvarend te zijn gestart, verloor zij de halve finale en plaatste zich daarmee direct voor de B-finale. De teleurstelling nog niet te boven verloor zij in een zinderende partij de strijd om het brons en werd daarmee vijfde. Mex betrad daarna de mat voor haar wedstrijd in de categorie meisjes U14 -45 kilo. Na winst in de voorrondes bereikte Mex de halve finale, welke zij zeer onterecht verloor op hantei (scheidsrechter beslissing). Mex was de sterkste vechter, met volledig overwicht in de wedstrijd, maar moest het afleggen tegen een Duitse tegenstandster in Duitsland met Duitse scheidsrechters. Door dit verlies plaatste Mex zich voor de strijd om het brons. Met doordacht en berekenend karate won ze de B-finale en de derde plaats was een feit. Als hekkensluiter voor Kai Sei was het de beurt aan Colin Vercammen in de categorie jongens  U14 -33 kilo. Colin bereikte de halve finale en verloor deze, met als direct resultaat een derde plek en daarmee het brons.

Alle partijen van onze karateka hebben geleid tot nieuwe ervaringen en inzichten en weer zijn er meetmoment resultaten gehaald. Al met al hebben de coaches erg goed karate gezien op een toernooi van heel hoog niveau, dus iedereen is weer een ervaring rijker!

Aan de andere kant van de wereld werd door twee Kai Sei karateka in Curacao gestreden tijdens de World Cup Wado WIKF, zeker niet onverdienstelijk en met een prachtig resultaat.

Broer en zus Kosta en Nicole Pappaioannou betraden afgelopen weekend de mat op het onderdeel kumite. Nicole, uitkomend in de categorie meisjes 8/9 jaar +30 kilo, won alle voorrondes overtuigend en bereikte de finale. Ook deze wedstrijd won zij eveneens zeer overtuigend met 9-0 en de gouden plak was hiermee binnen! Kosta kwam uit in jongens 12/13 +52 kilo en wist evenals zijn zusje overtuigend de finale te bereiken. De finale wist Kosta niet naar zijn hand te zetten, maar een zeer verdiende zilveren medaille was wel een feit. Naast de individuele eigen categorie kwam Kosta ook uit in één van de Nederlandse teams jongens cadetten (14/15 jaar). Dit team plaatste zich door sterk karate voor de strijd om het brons en deze wedstrijd werd gewonnen. Hierdoor was er voor Kosta, naast het zilver in zijn eigen klasse, ook een bronzen team medaille. Voor beiden een zeer verdiende en knappe prestatie!

Ook interesse om (top) wedstrijdkarate of andere budosporten te beoefenen? Kijk op www.kaisei.nl of mail naar info@kaisei.nl!