Afgelopen zaterdag, 7 april jl., vond in Koblenz/Duitsland de Rheinland-Pfalz Open 2018 (23e  Krokoyama Cup) plaats, een zeer groot internationaal toernooi van het Deutscher Karate Verband.

Zoetermeer/Duitsland – Zeven karateka van Budoschool Kai Sei hebben deelgenomen aan de Rheinland-Pfalz Open 2018 (23e  Krokoyama Cup) te Koblenz/Duitsland. Dit grote internationale kata en kumite toernooi van het Deutscher Karate Verband, telde dit jaar bijna 700 deelnemers. Het was een zwaar toernooi en het niveau was hoog; de Krokoyama Cup was door een groot aantal Europese karatebonden, waaronder de Karate-do Bond Nederland (enige NOC*NSF karatebond van Nederland) voor alle selecties aangemerkt als meetmoment voor deelname aan EK en WK.

Wissal el Boudakhani, Marin Hagenaar en Mex Onderwater verloren hun eerste wedstrijd. Al hun tegenstanders strandden uiteindelijk in de voorrondes en bereikten niet de finale, waardoor er geen herkansing was voor deze Kai Sei karateka. Sharon Jellema (meisjes U16 +54 kilo) en Kosta Pappaioannou (jongens U16 -63 kilo) wonnen hun eerste wedstrijd en verloren hun tweede partij. Ook hun tegenstanders kwamen niet verder in het toernooi; geen herkansing voor beiden, maar wel een meetmoment punt binnen! In de categorie heren U21 -75 kilo startte Bob Kremers voortvarend door zijn eerste twee wedstrijden te winnen, maar verloor de derde partij met een gelijke stand uiteindelijk op senshu (eerst gescoorde punt). Zijn tegenstander kwam niet verder, waardoor er voor Bob ook geen herkansing in zat, maar wel twee meetmoment punten rijker!

Sarah Hagenaar, uitkomend in de categorie dames U18 +59 kilo, verloor ondanks sterk karate nipt haar eerste wedstrijd van de latere kampioene. Nog teleurgesteld door het verlies moest Sarah zich gaan opmaken voor de herkansing. Na een pittige peptalk stapte ze zelfverzekerd de mat op, wat resulteerde in een ruime overwinning in de eerste herkansingsronde, waarmee ze de B-finale bereikte. De zinderende strijd om de derde plek werd door een messcherpe Sarah gewonnen. Ze scoorde op de laatste seconde een ippon, waarmee ze de achterstand omzette in een gelijke score van 6-6. Met de senshu aan haar kant trok ze de overwinning naar zich toe; een prachtige derde plaats voor Sarah en wederom meetmoment punten als junior.

Al met al weer een zeer geslaagd meetmoment toernooi, waar de Kai Sei karateka hebben bewezen op dit hoge niveau thuis te horen. Ook interesse om (top) wedstrijdkarate of andere budosporten te beoefenen, kijk op www.kaisei.nl.

Kai Sei karateka Sarah