Afgelopen weekend, zaterdag 26 en zondag 27 november jl., vonden in Sporthal Oosterpoort te Zoetermeer de officiële Nederlandse Kampioenschappen -21 jaar kata en kumite 2016 van de Karate-do Bond Nederland plaats. Twintig karateka van Kai Sei hebben in de diverse categorieën gestreden voor een plek op het erepodium.

 

ZOETERMEER – Maar liefst twintig karateka hebben namens Budoschool Kai Sei deelgenomen aan de NK -21 jaar te Zoetermeer. Dit grootse evenement (641 inschrijvingen, 43 scholen) vond plaats in Sporthal Oosterpoort te Zoetermeer. Gezien het aantal inschrijvingen is dit, op de Karate Premier League na, het grootste karate evenement van de KBN in Nederland. De NK werden gebruikt als meet- en selectiemoment voor de nationale teams van de KBN in voorbereiding op Tokyo 2020. Van de twintig Kai Sei karateka maakten er maar liefst veertien hun debuut op deze officiële Nederlandse Kampioenschappen.

Voor het eerst sinds vier jaar werd door Kai Sei’ers weer deelgenomen aan het onderdeel kata. Een kata is een gedetailleerde reeks vooraf vastgestelde stoot-, trap- en afweertechnieken in zelfverdediging, die kan bestaan uit tientallen zeer uiteenlopende bewegingen en technieken. Aisha de Jonghe en Dewin Smit kwamen ondanks een goed gelopen kata helaas niet verder dan de eerste ronde.

Op het onderdeel kumite (wedstrijdvechten) strandden Fleur Blase, Dylani de Boer, George Karapetjan, Chistel Linnemann, Max Linnemann en Colin Vercammen in de voorrondes van hun eigen categorieën. Anika Monte won haar eerste wedstrijd in de voorrondes, maar verloor haar tweede wedstrijd. Helaas zat er geen herkansing in. De categorie van Eugene Luydens draaide Round Robin; Eugene won één wedstrijd, maar dat, in combinatie met de resultaten van zijn tegenstanders, leidde niet tot een klassering. Kai de Boer verloor zijn eerste wedstrijd van de latere finalist. Kai Krul won zijn eerste wedstrijd, maar verloor de wedstrijd erna van de latere finalist. Beide jongens gingen in hun eigen categorie door naar de herkansing en werden uiteindelijk zevende. In hun eigen categorie verloren Jordy Meyer en Vashisjt Sitaldin hun eerste wedstrijd in de voorrondes van de latere finalist. Zij plaatsten zich daardoor direct voor de strijd om het brons, maar konden deze wedstrijd niet naar hun hand zetten en werden vijfde. Belinda Haddish verloor haar eerste wedstrijd van de latere finalist en kon daardoor gaan herkansen. De eerste ronde van de herkansing won zij, waardoor ze zich kon gaan opmaken voor de strijd om het brons. Helaas wist ze zich niet te herpakken en behaalde een vijfde plaats.

Michael Oostindie won zijn eerste wedstrijd in de voorrondes, maar verloor de halve finale van de latere finalist. Hierdoor plaatste hij zich voor de B-finale. Michael herstelde zich na de verliespartij goed en vocht zich terug naar een mooie derde plaats, de eerste bronzen medaille voor Kai Sei.In een zeer sterk deelnemersveld wist Sarah Hagenaar door het winnen van alle wedstrijden in de voorrondes de finale te bereiken. In de spannende eindstrijd verloor ze slechts met één punt verschil en behaalde het zilver.

Mex Onderwater draaide een voortreffelijk NK; ze won alle wedstrijden in de voorrondes ruim en zonder tegenscores. Ze plaatste zich voor de finale, die ze ook zonder een punt tegen, volledig opeiste. Hiermee was het goud en de Nederlandse titel voor Mex binnen! Hekkensluiters van de dag en voor Kai Sei waren Wissal el Boudakhani en Marin Hagenaar die beiden in dezelfde categorie uitkwamen. Marin won haar eerste wedstrijd en bereikte de halve finale die ze verloor, waarmee ze zich direct plaatste voor de B-finale. Door slim en tactisch te vechten won ze deze wedstrijd en behaalde de bronzen medaille. Wissal toonde zich oppermachtig; ze won alle wedstrijden in de voorrondes voor tijd door het bereiken van het maximale puntenverschil. De finale was een feit. Deze zinderende eindstrijd wist Wissal naar zich toe te trekken door in de laatste seconde te scoren. Hiermee werd ze Nederlands Kampioen en kon ze de gouden medaille in ontvangst nemen!

Voor onze sporters, onze maatschappelijke projecten en deelname aan en het organiseren van evenementen als deze, zijn we op zoek naar sponsors. Wie de karatesport een warm hart toedraagt en het karate wil stimuleren (topsport, breedtesport en gehandicaptensport), kan contact opnemen met Alex en Madelon Janssen van Kai Sei, info@kaisei.nl.