Zondag 21 januari  jl. werd door karateka van Kai Sei gestreden op de officiële Nederlandse Kampioenschappen teams van de Karate-do Bond Nederland te Apeldoorn. Kai Sei nam op het onderdeel kumite deel met drie eigen teams en drie karateka die als gastvechter uitkwamen in teams van collega clubs.

Zoetermeer/Apeldoorn – afgelopen zondag werd door karateka van Kai Sei gestreden op de officiële NK Teams 2018 van de Karate-do Bond Nederland  te Apeldoorn. Bij team wedstrijden wordt de wedstrijd per karateka individueel gevochten, waarbij de winst of het verlies uiteindelijk de uitslag geeft in een ”best of three”.

Kai Sei nam deel met drie eigen teams en had vechters uitgeleend aan collega clubs, zowel de eigen teams als gastvechters wisten diverse klinkende resultaten te behalen.

Het teams jongens U14 met George Karapetjan, Kai Krul, Kosta Pappaioannou en Colin Vercammen bereikte de halve finale, maar wist deze niet te winnen. Zij plaatsten zich hierdoor om de directe strijd om het brons en deze wedstrijd werd helaas niet in hun voordeel beslecht en het team werd daarmee uiteindelijk vijfde. In beide partijen had het zwakke scheidsgerecht een grote nadelige invloed. Marin Hagenaar, die uitkwam bij zowel de meisjes U16 van Kai Sei als in het team van Fightin´Nabil uit Amsterdam, behaalde met dat team een vijfde plek. Het eigen team van Kai Sei met Wissal el Boudakhani, Marin Hagenaar en Sharon Jellema wist door zeer sterk karate beslag te leggen op het brons. Kosta Pappaioannou vocht als gast eveneens bij een team van Fightin´Nabil, maar dan bij de U16 en behaalde met dat team het brons. Sarah Hagenaar wist als gastvechter met het team van Choku Zaandam het zilver te veroveren bij dames U18. De laatste troef van Kai Sei en tevens hekkensluiter van de dag was het team meisjes U14 met Wissal el Boudakhani, Anika Monte en Mex Onderwater. Zij bereikten met oppermachtig karate de finale en stuitten daar op sterk verzet, waardoor het voor alle drie niet lukte om in hun wedstrijd te komen en daarmee werd de finale verloren. Het zilver was een feit en dat was een zeer verdiende prestatie.

Budoschool Kai Sei kan terugkijken op zeer goed verlopen eerste kampioenschap in 2018 en zet hiermee de lijn voor het komend seizoen/jaar. Ook interesse om (top) wedstrijdkarate of andere budosporten te beoefenen, kijk op www.kaisei.nl.

Kai Sei team