Zondag 10 april jl. werd door karateka van Kai Sei gestreden op twee kampioenschappen. Voor kata was er de Open Wado Cup te Almere en voor kumite de officiële Nederlandse Kampioenschappen teams van de Karate-do Bond Nederland te Harderwijk.

 

ZOETERMEER/ALMERE/HARDERWIJK – Na een aantal jaren niet actief te zijn geweest op het gebied van kata wedstrijden, is er bij Budoschool Kai Sei recent weer gestart met dit wedstrijdonderdeel. Hierdoor was een kleine delegatie van drie karateka actief tijdens de Open Wado Cup te Almere. Deze inzet was zeker niet zonder succes; Moussa Ouedda behaalde een derde plek in de klasse heren senioren, Vanessa van Room legde beslag op een tweede plek in de categorie dames veteranen en werd kampioen in de open klasse. Elvin Gerritsen greep helaas net naast het eremetaal, in poules met hele sterke concurrentie.

Inmiddels waren de kumite karateka al afgereisd naar en gestart met de Nederlandse Kampioenschappen teams. Budoschool Kai Sei nam deel met vier teams; meisjes jeugd (Wissal el Boudakhani, Marin Hagenaar en Mex Onderwater), meisjes cadetten jeugd (Wissal el Boudakhani, Sarah Hagenaar en Shannon de Roo) en twee teams cadetten jongens (team 1: Glenn Leggedoor, Michael Oostindie en Syb de Wrede en team 2: Eugene Luijdens, Jordy Meijer en Yannik Wobben).

Cadetten jongens 1 kwam niet verder dan de eerste ronde en er zat helaas ook geen herkansing in. Cadetten jongens 2 verloor de halve finale en plaatste zich daardoor direct voor de strijd om de derde plaats, deze partij werd in een spannende strijd gewonnen en het eerste eremetaal was binnen (voor alle drie een bronzen medaille en een beker voor de club).

De meisjes jeugd hadden door sterk karate in zinderende wedstrijden de finale bereikt, welke werd gedraaid aan het einde van de dag. Nu was het de beurt aan de cadetten meisjes, waar jeugd karateka Wissal de geblesseerde Nicky Gerritsen verving. Zij verloren nipt de eerste ronde, maar omdat de tegenstander de finale bereikte kon het cadetten meisjes team zich op gaan maken voor de herkansing. In een eveneens spannende strijd moesten zij helaas hun meerdere erkennen in de opponent, waarmee voor hen het kampioenschap ten einde was.

Als laatste was het nu de beurt aan het jeugd meisjes team in de finale. In een zeer, zeer spannende strijd verloor het team uiteindelijk niet op gewonnen of verloren partijen, want dat was gelijk, maar op gescoorde punten. Het jeugd meisjes team behaalde daarmee wel een hele mooie tweede plaats (voor alle drie een zilveren medaille en een beker voor de club).

Op beide toernooien hebben de  Kai Sei teamleden zich goed gepresenteerd en wederom bewezen dat ze op een dergelijk niveau toernooi zeker thuishoren.

Kumite team

Kumite team

 

Kata team

Kata team