Zondag 7 april jl. vond in Amsterdam de 3d International Amsterdam Karate Cup plaats, een groot internationaal kumite toernooi onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland. Veertien Kai Sei karateka hebben gestreden voor een plek op het erepodium. Met 2 keer goud en 4 keer brons, spannende wedstrijden, leermomenten en veel plezier werd het voor Kai Sei een mooie dag in Amsterdam!

ZOETERMEER/AMSTERDAM – Een selectie van veertien karateka van Budoschool Kai Sei heeft afgelopen zondag, 7 april jl., deelgenomen aan de 3d International Amsterdam Karate Cup te Amsterdam. Dit grote internationale kumite toernooi voor karateka in de leeftijd van 10 t/m 20 jaar, onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland, telde 475 deelnemers (71 clubs) in diverse categorieën. Het was een pittig en zwaar toernooi met grote poules en sterke tegenstanders.

Belinda Haddish, Kai Krul, Max Linnemann, Anika Monte en Colin Vercammen kwamen niet verder in de eerste ronde en konden ook niet rekenen op de herkansing. Sharon Jellema startte voortvarend en met een ruime zege won ze haar eerste wedstrijd. De tweede wedstrijd kon ze net niet naar haar hand zetten, waarmee het toernooi voor haar ten einde was. Jonathan Landveld verloor zijn eerste wedstrijd van de latere finalist en kon zich opmaken voor de herkansing. In de eerste herkansingsronde was zijn tegenstander een maatje te groot, waardoor hij de wedstrijd verloor met een 7e plaats als resultaat.

In de categorie girls U16 +54 kilo ging Wissal el Boudakhani goed van start en won haar eerste twee wedstrijden. In de poulefinale moest ze haar meerdere erkennen in de latere kampioene en kon zich gaan voorbereiden op de B-finale. In deze directe strijd om het brons kon Wissal zich niet herpakken en door een nipt verlies behaalde ze een 5e plaats. Nicole Pappaioannou kwam uit in de categorie girls U12 jaar +40 kilo, waarin ze haar eerste wedstrijd verloor van de latere finalist. Gebrand op een podiumplaats won ze haar twee wedstrijden in de herkansing en pakte zo de 3eplek. In de categorie girls U16 jaar -54kilo startte Mex Onderwater te voorzichtig en verloor haar eerste wedstrijd van de latere kampioene, waarmee ze zich wel plaatste voor de herkansing. Mex wist zich goed te herpakken en met sterk karate won ze haar drie wedstrijden in de herkansing en was de 3e plaats een feit. De zusjes Marin en Sarah Hagenaar kwamen beiden uit in de categorie girls U18 +59 kilo, waarin ze allebei hun eerste wedstrijd verloren van de latere finalisten. Ze konden zich hierdoor gaan voorbereiden op de herkansing, de enige manier om nog een plek op het erepodium te bemachtigen. De beide meiden hielden hun hoofd koel en trokken allebei hun twee wedstrijden naar zich toe; door tactisch en scherp karate behaalden ze een 3e plaats. In de categorie boys U16 -63 kilo was Kosta Pappaioannou goed op dreef en na twee sterke overwinningen stond hij in de finale. In deze zinderende eindstrijd kwam het tot een gelijke stand van 0-0, waarna Kosta op hantei (scheidsrechterbeslissing) de overwinning behaalde en een prachtige 1e plaats. Bob Kremers, uitkomend in de categorie male U21 -75 kilo, voelde zich goed en had er zin in. Dat vertaalde zich naar twee winstpartijen, waardoor Bob zich plaatste voor de finale. Deze eindstrijd liet hij zich niet ontnemen en door met sterk karate van de Engelse tegenstander te winnen, was de hoogste plek op het erepodium voor Bob.

Budoschool Kai Sei kan terugkijken op een goed verlopen toernooi, er is weer geleerd en genoten en een ervaring rijker. Vol vertrouwen wordt uitgekeken naar de komende evenementen. Ook interesse om, (top) wedstrijdkarate, G-karate of andere budosporten te beoefenen, kijk opwww.kaisei.nl.