Zaterdag 23 april jl. vond in Differdange/Luxemburg de Open de Luxembourg 2016 plaats, een zeer groot internationaal toernooi van de Luxemburgse Karate Federatie waar gestreden wordt op (boven) Europees niveau.

ZOETERMEER/DIFFERDANGE – Een selectie van vijf karateka van Budoschool Kai Sei heeft afgelopen zaterdag deelgenomen aan de Open de Luxembourg 2016 in Differdange te Luxemburg. Dit grote internationale kata en kumite toernooi van de Luxemburgse Karate Federatie telde dit jaar ruim 750 deelnemers in diverse categorieën. Het was een zwaar toernooi; 16 nationaliteiten (waaronder Nepal en Zuid-Afrika), 7 nationale selecties en 192 coaches. Voor in ieder geval de Nederlandse karateka is de Open de Luxembourg een meetmoment voor de nationale selecties van de Karate-do Bond Nederland. Dit om toe treden tot een selectie, over te stappen naar een hogere selectie of uitgezonden te worden naar een EJK/WJK.

Mex Onderwater  kwam uit in de categorie meisjes U12 jaar -40 kilo. Ze won zeer overtuigend de voorrondes, alle wedstrijden werden voor tijd gewonnen door het bereiken van het maximale puntenverschil en zij bereikte daarmee de finale. In een spannende eindstrijd wist zij een achterstand van 1 punt om te buigen naar een winst met  3-1. Ze behaalde hiermee een mooie eerste plaats en won de gouden medaille.

In de categorie meisjes U14 -55 kg won Wissal El Boudakhani de voorrondes. In de halve finale moest ze echter haar meerdere erkennen in de latere kampioene. Zij kwam daardoor direct in de B-finale voor de strijd om de derde plaats. Door zeer doordacht karate wist Wissal de wedstrijd te winnen en kon ze de bronzen medaille in ontvangst nemen. Glenn Leggedoor en Michael Oostindie startten beide in de categorie jongens U16 -52 kg. Glenn verloor de eerste ronde, helaas kwam zijn tegenstander niet in de finale, waardoor er geen herkansing in zat. Michael bereikte met hard werken de halve finale, deze wist hij niet in zijn voordeel te beslissen en plaatste zich direct voor de strijd om het brons. Michael had zich nog niet herpakt van het verlies van de halve finale, want daar had meer ingezeten, waardoor ook de strijd om het brons werd verloren en moest hij genoegen nemen met een 5e plaats notering. Als laatste was het de beurt aan Sarah Hagenaar in de categorie meisjes U16 +54kg. Ook zij wist de eerste ronde niet te winnen en haar tegenstandster strandde in de volgende ronde tegen de latere kampioene, waardoor er voor Sarah ook geen herkansing in zat.