Zondag 17 maart  jl. vonden de NK Senioren en Teams 2019 plaats in sporthal de Oosterpoort te Zoetermeer, georganiseerd door de Karate-do Bond Nederland en gefaciliteerd door Budoschool Kai Sei. Door de inzet van een grote groep vrijwilligers en de deelname van eigen karateka met twee maal zilver als resultaat, kan Kai Sei terugkijken op een succesvol topsportevenement.

Zoetermeer  – Afgelopen zondag, 17 maart jl., werd door Kai Sei karateka gestreden op de officiële NK Senioren en Teams 2019 van de Karate-do Bond Nederland te Zoetermeer. In de ochtend werden alle individuele senior categorieën gedraaid, waar Kai Sei’er Bob Kremers uit kwam in de categorie kumite heren -75 kilo, de grootste poule bij het totale senioren kampioenschap. Na vijf jaar onderbreking in het karate, is Bob een jaar geleden rustig aan opnieuw gestart met zijn karate carrière en dan bij Kai Sei. Een jaar waarin een enorme progressie is gemaakt in het team als totaal, met o.a. Sarah, Wissal en Mex en zeker ook Bob. Het laatste was goed terug te zien in de wedstrijd…Bob heeft prima gevochten, geen ereplaats weliswaar, maar wel een tevreden gevoel en ervaring rijker.

In de middag stonden de teamwedstrijden op het programma. Bij teamwedstrijden wordt de wedstrijd per karateka individueel gevochten, waarbij de winst of het verlies uiteindelijk de uitslag geeft in een ”best of three”. Kai Sei nam deel met drie eigen teams en één vechter was uitgeleend aan een collega club, met als resultaat 1 maal goud en 2 maal zilver.

Het kumite team cadetten meisjes met Wissal el Boudakhani, Anika Monte en Mex Onderwater won met ijzersterk karate de wedstrijden in de voorrondes en bereikte de finale. In de eindstrijd was de flow er even niet, met uiteindelijk het zilver als mooi resultaat. Kai Krul, Kosta Pappaioannou, Colin Vercammen en Gerson Watilete kwamen uit in de categorie kumite team cadetten jongens. Ze hebben alles uit de kast gehaald, maar wisten geen podiumplek te bemachtigen en werden uiteindelijk 4e. Het kumite team junioren meisjes met Marin Hagenaar, Sarah Hagenaar en Sharon Jellema bereikten met tactisch en sterk karate de finale. De eindstrijd was zinderend en spannend tot op de laatste seconden, waarbij het Kai Sei team uiteindelijk op gescoorde punten en niet op wedstrijden net naast het goud greep…het werd zilver met een gouden randje. Sarah Hagenaar kwam ook uit als gast bij het kumite team dames U21 van Fightin´Nabil, waarmee zij het goud behaalde in deze categorie.

Budoschool Kai Sei kan terugkijken op zeer goed verlopen kampioenschap qua resultaat en zeker ook met de organisatie van het kampioenschap. De dank gaat uit naar de KBN, de gemeente Zoetermeer, Floravontuur , de sponsors en bovenal naar alle Kai Sei vrijwilligers! Ook interesse om (top) wedstrijdkarate, g-sport of andere budosporten te beoefenen, kijk op www.kaisei.nl.