Zaterdag 13 juli jl. vonden de halfjaarlijkse jodo, judo en karate examens bij Budoschool Kai Sei plaats. De altijd gezellige sfeer, het goed verlopen programma en het feit dat alle kandidaten een hogere graad hebben behaald, maakten het in z’n geheel tot een zeer geslaagde dag.

ZOETERMEER – Afgelopen zaterdag, 13 juli jl., waren de halfjaarlijkse examens bij Budoschool Kai Sei. Het was een spannende, maar bovenal gezellige en fijne dag! Opnieuw een groot aantal van uiteindelijk 73 kandidaten gingen op voor een hogere graad, daarbij wetende dat er bij het iaido, jodo, judo en zeker het karate-do circa 30 beoefenaars zijn die alleen nog het centraal examen dan-examen bij de betreffende nationale bonden (KBN, JBN en NKR) kunnen doen. Het was wederom een uitdagend programma; door de meerdere budodisciplines, het grote aantal kandidaten en de samenstelling daarvan, was de examendag opgedeeld in zeven blokken verdeeld over drie dojo’s. In totaal hebben 1 jodoka, 22 judoka en 50 karateka deelgenomen aan de halfjaarlijkse examens. Wat deze examendag, naast de grote opkomst, toch ook extra speciaal maakte, was de deelname van een tiental “bijzondere” kinderen aan het examen para-karate (P) of g-judo (G). Zij hebben laten zien dat er bij Kai Sei niet gekeken wordt naar de beperkingen, maar juist naar de mogelijkheden…Kai Sei No Limits! Hoewel de dag voor de diverse examens anders was ingedeeld, volgt een uitslag per discipline. Voor jodo (verdediging met de korte staf) is geslaagd: Martijn Vroom voor 3e kyu. Bij het judo deden 22 kandidaten examen. Geslaagd voor 6e kyu met oranje slip is Djayden Molleman. Voor 6e kyu met groene slip zijn geslaagd: Stefano Jagroep (G), Lester Spoel en Isabella Sanches Moreira. Voor 6e kyu met bruine slip Nick van Lienden (G). Voor de gele band, 5e kyu, zijn geslaagd: Ryan Leunissen, Juno Mes, Reno Mes, Ilse Visser en Imre van Willigen. De oranje slip op gele band waren voor Caitlin Kap en Gwen Kap. Maud Hoogendam, Josh Ibrahim en Thomas Mounier zijn geslaagd voor de blauwe slip op hun gele band. En voor de bruine slip op gele band is geslaagd Noah van der Linden. De groene slip op oranje band was voor Ximena Monte. De drie judoka Mika Onderwater, Tim Pribnow en Pim Teunisse behaalden allemaal de bruine slip op hun oranje band. Caitlyn Kruithof Kremer en Sterre van Willigen zijn geslaagd voor 3ekyu en konden de groene band omknopen.

Bij het karate waren de para-karateka meegenomen in het reguliere examen. Geslaagd voor wit/gele band: Izzy Caprino, Max van Gemeren, Keyan Ligthart, Seth van Middelkoop, Jordan Ristie en Abel Sassen. Voor gele band, 8e kyu, zijn geslaagd: Damian Geway, Marlies Kraaijenbrink (P), Ernst-Jan Reedijk, Mathijs de Ruiter (J), Noah Tran Van (J) en Frank de Winter. Voor geel/oranje band zijn geslaagd: Milan Mohammadin en Myrthe Wagenaar. Geslaagd voor oranje band, 7ekyu, zijn: Roeleen Bakr, John Delfos, Amalia Freitas Braeckman, Joost van der Ham (P), Yara Krul, Yashvir Nandelall, Nina de Ruiter en Thijs Volmer (J). Liam Huizer, Owen Klipsteen en Jayden Leunissen zijn geslaagd voor oranje/groene band. Voor groene band, 6e kyu, zijn geslaagd: Leo Chi, Gigi Elbatl, Sharon Jap-A-Joe, Juliette van der Linden, Valentijn van der Meij (J), Bas Reedijk (P), Jesse de Ruiter (P), Jayden Ruiz (J) en Alex de Winter. Zeven karateka zijn geslaagd voor de eerste blauwe band, 5e kyu: Cindy Aarssen, Mike Boting (J), Milan Krul, de volledig visueel beperkte Michaël Moerman (P), Kyanu Peschier, Elise Reedijk en Ruben Volmer. Donovan Trommelen (J) slaagde voor de tweede blauwe band, 4e kyu. Voor de eerste bruine band, 3e kyu, zijn geslaagd: Tarek Azab, Ahmed Elbatl, Pedram Hamta (J), Mila Monte (J) en Nicole Pappaioannou. Sven Akkermans is geslaagd voor de tweede bruine band, 2ekyu. En tenslotte de hoogste bruine band, 1e kyu, was er voor Kai Krul en Max Linnemann. Zij kunnen zich gaan opmaken voor het 1e dan examen bij de Karate-do Bond Nederland.

Direct na het bekendmaken van de uitslagen werden de graden uitgereikt en kregen de geslaagde kandidaten ook een aantekening in het karatepaspoort van de Karate-do Bond Nederland (KBN) en het judopaspoort van de Judo Bond Nederland (JBN) en een officieel bondsdiploma. Budoschool Kai Sei kan terugkijken op een zeer geslaagde examendag en kijkt met veel plezier uit naar de volgende!
Ook interesse om (top) wedstrijdkarate, parakarate of andere budosporten te beoefenen, kijk op www.kaisei.nl.. One Team, One Dream!


Ook interesse om (top) wedstrijdkarate, parakarate of andere budosporten te beoefenen, kijk op www.kaisei.nl.. One Team, One Dream!

De geslaagde karateka vanaf oranje band


De geslaagde senior karateka


De geslaagde karateka vanaf blauwe band


De geslaagde karateka vanaf witte band

De geslaagde judoka

De geslaagde jodoka