Zaterdag 4 februari jl. vonden de halfjaarlijkse jodo, iaido, judo, kickboksen en karate examens bij Budoschool Kai Sei plaats. De gezellige sfeer, het goed verlopen programma en het feit dat nagenoeg alle kandidaten een hogere graad hebben behaald, maakten het in vele opzichten tot een geslaagde dag.

 

ZOETERMEER – Afgelopen zaterdag, 4 februari jl., waren de halfjaarlijkse examens bij Budoschool Kai Sei. Het was een spannende, maar bovenal gezellige en fijne dag! Vanwege o.a. ziekte gingen uiteindelijk 64 kandidaten (van de 68 inschrijvingen) op voor een hogere graad. Het was een vol programma; door de vele budodisciplines, het aantal kandidaten en de samenstelling daarvan, was de examendag opgedeeld in zes blokken. Naast het jodo, iaido, judo en karate, stond er sinds jaren weer het kickboksexamen op het programma. In totaal hebben 2 jodoka, 1 iaidoka, 7 judoka, 11 kickboksers en 43 karateka deelgenomen aan de halfjaarlijkse examens.

Tess Brand en Caroline van Geest beten met het jodo examen het spits af, Tess behaalde de 4e kyu. Hierna was het iaido examen, waarbij Ad van den Berg de 3e kyu behaalde. Aansluitend gingen de zeven jonge judoka de mat op voor hun examen. Voor 6e kyu, witte band met groene slip, is geslaagd: Ximena Monte. Voor 6e kyu, witte band met blauwe slip, is geslaagd: Danique Seitzinger. En voor 6e kyu, witte band met bruine slip: Donna Seitzinger. Voor 5e kyu, gele band: Tess Hoogendam en Sterre van Willigen. Voor 5e kyu, gele band met bruine slip, is geslaagd: Steijn Hessing. En tenslotte voor 4e kyu, oranje band, is geslaagd: Keynai Zantingh. Het ochtendgedeelte werd afgesloten met het eerste blok van het karate examen voor de leerlingen met witte, gele en oranje band t/m 12 jaar (totaal 26 kandidaten). Voor wit/gele band is geslaagd: Valentijn van der Meij. Voor gele band, 8e kyu, zijn geslaagd: Eyna Al-Kalmashy, Mohammed Amdahri, Tarek Azab, Isa de Boer, Ahmed Elbatl, Iann de Jonghe, Nathalie Kortekaas, Mila Monte, Jill Perluka, Lynn Perluka, Mayra Smit, Raouf Tong Sang, Shanaz Tong Sang en Aisha Wiersma. Voor geel/oranje band zijn geslaagd: Mike Boting, Lucian Kuo en Damian Palm. Voor oranje/groene band zijn geslaagd: Sven Akkermans, Pedram Hamta, Rohan Mangal, Fatima Osman en Ryan Sadhoe. Voor groene band, 6e kyu, zijn geslaagd: Aya Arabi, Aisha de Jonghe en Kai Krul.

Hierna was het middaggedeelte, waarbij werd gestart met het kickboksexamen. Voor 5e kyu, gele badge, zijn geslaagd: Daniel van Binsbergen, Luciana Eits, Aron Hagenaar, Wessel Hoorn, Kevin de Jong en Jamie Käuderer. Voor 4e kyu, oranje badge, zijn geslaagd: Daniel Hoeijenbos, Xander Maaskant, Benja Smits, Henk Zagt en Noah Zagt.

De examendag werd afgesloten met het tweede blok van het karate examen alle karateka vanaf groene band en karateka vanaf 13 jaar (totaal 17 kandidaten). Voor gele band, 8e kyu, is geslaagd: Fabiënne Vercammen. Voor eerste blauwe band, 5e kyu: Jordy Meijer en Anika Monte. Voor tweede blauwe band, 4e kyu: George Karapetjan, Lucas Kloosterman, Max Linnemann, Dewwret Sitaldin, Vashisjt Sitaldin en Dewin Smit. Voor eerste bruine band, 3e kyu, zijn geslaagd: Belinda Haddish, Samir Saou en Colin Vercammen. Voor tweede bruine band, 2e kyu: Patience Kpornu en Mex Onderwater. Voor derde bruine band, 1e kyu, zijn geslaagd: Michael Oostindie en Nico van der Wansem.

Direct na het bekendmaken van de uitslagen werden de graden uitgereikt en kregen de geslaagde kandidaten ook een aantekening in het karatepaspoort van de Karate-do Bond Nederland (KBN) en het judopaspoort van de Judo Bond Nederland (JBN) en een officieel bondsdiploma.