Zaterdag 21 september jl. vond in Strassen/Luxemburg de Lion-Cup 2019 plaats, een zeer groot internationaal toernooi onder auspiciën van de Luxemburgse Karate Federatie.

Zoetermeer/Luxemburg – een selectie van acht karateka van Budoschool Kai Sei heeft zaterdag 21 september jl. gestreden op de Lion-Cup 2019 te Luxemburg. Dit grote internationale kata en kumite toernooi, onder auspiciën van de Luxemburgse Karate Federatie, telde dit jaar bijna 1000 deelnemers in diverse categorieën. De Lion-Cup was door de Karate-do Bond Nederland (enige NOC*NSF karatebond van Nederland) aangemerkt als meetmoment voor deelname aan E(J)K en W(J)K.

Vroeg in de ochtend beet Sarah Hagenaar voor Kai Sei het spits af in haar categorie female U21 +68kg. Voor Sarah, net 18 jaar, was dit haar eerste toernooi in deze klasse. Verrast door het niveau liep ze in haar eerste wedstrijd op tegen een 0-4 verlies tegen Israël. De Israëlische strandde in de volgende ronde, waarmee het toernooi voor Sarah voorbij was. Direct daarop ging haar zusje Marin Hagenaar de mat op in de categorie female U18 +59kg. Na winst in de voorrondes (1-0 tegen Portugal, 8-0 kiken tegen Duitsland en 1-0 tegen Italië), trok Marin ook de poulefinale naar zich toe. Na een gelijke score van 0-0 tegen voormalig Europees Kampioen uit België, viel de hantei (scheidsrechterbeslissing) met 3-2 uit in het voordeel van Marin en kon ze zich gaan opmaken voor de finale! Deze eindstrijd kon ze niet naar zich toe trekken en moest met 0-6 haar meerdere erkennen in de Belgische tegenstandster, met een prachtige zilveren medaille als resultaat! Gelijktijdig draaide in een andere hal de categorie van Bob Kremers, male senior -75kg. Zijn eerste wedstrijd tegen Engeland won Bob met 1-1 op senshu (voordeelregel), zijn tweede wedstrijd verloor hij met 0-4 van Frankrijk. De Fransman strandde uiteindelijk in de poulefinale, waardoor er geen herkansing was voor Bob.

Aan het eind van de middag kwamen de andere Kai Sei karateka in actie. Kosta Pappaioannou, uitkomend in de categorie male U16 -70kg, startte sterk met een 4-0 overwinning op Duitsland in zijn eerste wedstrijd in de tweede ronde. Door een nipt verlies in de ronde erna van 3-4 tegen Duitsland, de latere finalist, kon Kosta zich gaan voorbereiden op de herkansing. Zijn eerste wedstrijd in de herkansing kon Kosta niet naar zijn hand zetten en verliest met 2-4 van Zwitserland, met een 7e plaats in de ranking als resultaat. In de categorie male U16 -52kg kwamen clubmaatjes Kai Krul en Colin Vercammen uit. Colin verloor zijn eerste wedstrijd (0-10) van een sterke Portugees, die uiteindelijk in de poulefinale moest opgeven door een blessure en daarmee dus geen herkansing voor Colin. Na een bye in de eerste ronde, won Kai zijn eerste wedstrijd in de tweede ronde met 8-0 (kiken). In de daarop volgende wedstrijd was de Luxemburgse tegenstander iets te sterk en met een 0-8 verlies en het stranden van Luxemburg daarna, was er geen herkansing voor Kai. In de grote poule female U16 -54kg (50 deelnemers) vocht Mex Onderwater, na een bye in de eerste ronde, een zeer goede eerste wedstrijd in de tweede ronde tegen België. Na een gelijke stand van 0-0 verloor ze deze met 2-3 op hantei (scheidsrechterbeslissing). Haar Belgische tegenstandster vocht zich door tot aan de finale, dus Mex kon zich gaan opmaken voor een lange herkansing. Na drie gewonnen wedstrijden (6-0 tegen Frankrijk, 3-0 tegen Nederland en 3-0 tegen Frankrijk) was ze de sterkste in de B-finale. Na een spannende wedstrijd met een gelijke score van 0-0 lag het in de handen van de scheidsrechters, die in het voordeel van Mex beslisten met een 3-2 hantei …zeer verdiend brons voor Mex! Hekkensluiter voor Kai Sei Wissal el Boudakhani, uitkomend in de categorie female U16 +54kg, maakte het feestje compleet. Door de eerste drie wedstrijden in de voorrondes te winnen (1-0 tegen Zwitserland, 4-1 tegen Frankrijk en 3-1 tegen Israël) drong Wissal door tot de poulefinale (halve finale). Met een 0-2 verlies tegen een Belgische plaatste ze zich net niet voor de finale, maar kon Wissal zich wel gaan opmaken voor de herkansing. Met een 5-2 overwinning op haar Letse tegenstandster had ze nog één wedstrijd te gaan om een podiumplaats en gebrand op de overwinning volgde er een zinderende B-finale. In deze spannende eindstrijd tegen Frankrijk kwam het na een gelijke score van 0-0 aan op hantei (scheidsrechterbeslissing), die met 4-1 in het voordeel van Wissal uitpakte en zij daarmee het brons veroverde.

Het was een zwaar toernooi met pittige poules en sterke tegenstanders. Met spannende wedstrijden, leermomenten, actie en maar liefst drie podiumplaatsen kunnen we terugkijken op een geweldige dag.

Kai Sei team

Kai Sei gaat zich nu met Wissal voorbereiden voor de WJK te Chili in oktober en opmaken voor de NK Karate U21 in eigen huis (Oosterpoort) eind november. One Team, One Dream! Ook interesse om (top) wedstrijdkarate of andere budosporten te beoefenen? Kijk dan op www.kaisei.nl.