Zondag 2 juli jl. vonden in Purmerend de 5e Open Waterlandse Karate Championships Kumite plaats, een nationaal karate kumite toernooi, onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland.

ZOETERMEER/PURMEREND – 20 karateka van Budoschool Kai Sei hebben afgelopen zondag deelgenomen aan de 5e Open Waterlandse Karate Championships Kumite te Purmerend. Dit nationale kumite toernooi, onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland, telde dit jaar circa 300 deelnemers in diverse categorieën. Dit is bijzonder hoog gezien het beperkte aantal leeftijdscategorieën; het toernooi stond open voor jeugd, cadetten en junioren. Verder is het toernooi enigszins uniek, alle poules worden gedraaid met het Round Robbin systeem. Alle vechters in een poule komen tegen elkaar uit en draaien daardoor minimaal drie wedstrijden.

Kai Sei had nagenoeg het gehele kumite team meegenomen; van zeer jonge beginnende wedstrijdkarateka tot de topwedstrijdkarateka, die vorige week nog op het hoogste niveau in Salzburg stonden te knallen. Voor de beginnende vechters was het een goed toernooi voor de ervaring en voor de toppers was de inzet een trainingswedstrijd als afsluiting van het zware en drukke seizoen.

Zilver  was er voor Sven Akkermans, Mohammed Amdahri en Mex Onderwater. In hun categorieën behaalden Aya Arabi, Wissal el Boudakhani, Sarah Hagenaar, Max Linnemann en Fabiënne Vercammen een bronzen medaille. En een eervolle vermelding voor de vierde plaatsen is er voor Belinda Haddish, Marin Hagenaar, Iann de Jonghe, George Karapetjan, Kai Krul, Raouf Tong Sang, Shanaz Tong Sang, Christel Linnemann en Colin Vercammen en een vijfde plaats voor Lynn Perluka.

Ook interesse om (top) wedstrijdkarate of andere budosporten te beoefenen, kijk op www.kaisei.nl.