Zondag 24 februari jl. vonden in Drachten voor de vierde keer de Open Friese Kampioenschappen plaats, een nationaal karate kata en kumite toernooi, onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland. Met vijf gouden, vier zilveren en acht bronzen medailles voor Kai Sei, kan er terecht gesproken worden van een medailleregen.

ZOETERMEER/DRACHTEN – 26 karateka van Budoschool Kai Sei hebben afgelopen zondag deelgenomen aan de Open Friese Kampioenschappen te Drachten. Dit nationale kata en kumite toernooi, onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland, telde ruim 300 deelnemers in diverse categorieën. Het toernooi stond open voor alle leeftijden; jonge jeugd vanaf 6 jaar tot en met veteranen 35+ hebben gestreden voor een plek op het erepodium. Verder is het toernooi enigszins uniek, want alle poules worden gedraaid met het Round-Robin systeem. Alle deelnemers in een poule komen tegen elkaar uit en draaien daardoor minimaal drie wedstrijden. In de poules met een groot deelnemersveld, werden er nog kruisfinales gedraaid.

Kai Sei had nagenoeg het gehele kata en kumite team meegenomen; van de zeer jonge, beginnende wedstrijdkarateka tot de topwedstrijdkarateka. Voor de beginners was het een goed toernooi voor de ervaring, voor de toppers was de inzet een trainingswedstrijd in de periodisering en ter voorbereiding op de NK senioren en teams 17 maart a.s. te Zoetermeer.

Gouden medailles waren er voor Marin Hagenaar, Pedram Hamta, Owen Klipsteen, Bob Kremers en Christel Linnemann. Zilver was er voor Sven Akkermans, Sharon Jellema, Kai Krul en Donovan Trommelen. Milan Krul, Blessing Landveld, Max Linnemann, Anika Monte, Kyanu Peschier, Kosta Pappaioannou,  Jayden Ruiz en Colin Vercammen pakten het brons.

En een eervolle vermelding is er voor Mila Monte en Yara Krul die hebben deelgenomen aan het onderdeel kata en voor de kumite karateka Tarek Azab, Mustafa Göktürk, Belinda Haddish, Mishael Landveld, Yashvir Nandellal, Nicole Pappaioannou en Bas Reedijk, waarvan een aantal, ondanks goed karate, net naast het podium eindigden. Budoschool Kai Sei kan terugkijken op zeer goed verlopen toernooi. Ook interesse om (top) wedstrijdkarate of andere budosporten te beoefenen, kijk op www.kaisei.nl.

 Het Kai Sei wedstrijdteam