NK 2015-2871Afgelopen weekend 19 en 20 september 2015 werden door de Karate-do Bond Nederland in Apeldoorn de officiële Nederlandse Kampioenschappen Karate Jeugd, Cadetten, Junioren en -21 jaar 2015 gehouden. Ruim 520 karateka in de leeftijd van 8 t/m 20 jaar hebben gestreden om de officiële nationale karate titels op de onderdelen kata (vorm) en kumite (sparren). Voor een aantal leeftijdcategorieën tevens meetmoment voor toelating tot proeftrainingen voor de Nationale Selecties en deelname aan de Europese en Wereld Kampioenschappen.

Vier karateka van het Kai Sei team stonden op het podium; zij behaalden een keer zilver en drie keer brons.

ZOETERMEER/APELDOORN – Een selectie van tien karateka van Budoschool Kai Sei heeft afgelopen weekend deelgenomen aan de officiële NK -21 jaar 2015 in Apeldoorn.

Zaterdagmiddag en zondag stonden in het teken van kumite (wedstrijdvechten). Nicky Gerritsen, Sarah Hagenaar en Moussa Ouedda waren van Kai Sei de enige deelnemers op zaterdag. Nicky en Sarah, uitkomend in de categorie cadetten (14/15 jaar) meisjes +54kg, wonnen de voorrondes en bereikten daarmee de kwartfinale. Omdat beiden in deze kwartfinale verloren van de latere finalisten en Nicky zelfs van de latere Nederlands Kampioene, plaatsten zij zich direct voor de strijd om het brons. Sarah moest helaas haar meerdere erkennen in een lid van de Nationale Selectie en werd 5e. Nicky wist de strijd om het brons naar haar hand te zetten en kon de bijbehorende medaille in ontvangst nemen.

Moussa startte later in de middag in de poule heren -21 jaar -67 kg. Hij wist de voorrondes niet door te komen en kon jammer genoeg niet rekenen op een herkansing.

Na met een groot deel van deelnemers, ouders en de coaches in Apeldoorn te hebben overnacht, brak de tweede wedstrijddag, de zondag, aan. Waarbij bijna alle ouders van Kai Sei ook nog hun medewerking verleenden als vrijwilliger op dit evenement.

Het was nu de beurt aan de overige zeven vechters om voor Kai Sei in actie te komen op de wedstrijdvloer. Zoals bijna gebruikelijk beet de jongste deelnemer van Kai Sei Rayan Laghmich het spits af; uitkomend in de categorie jeugd jongens 8/9jaar -28 kg was hij in de voorrondes tot aan de finale oppermachtig. In een zinderende eindstrijd moest hij helaas zijn meerdere  erkennen in zijn tegenstander, maar pakte wel zeer verdiend het zilver!  In de categorie jeugd meisjes 10/11 jaar +40 kwam Wissal El Boudakhani niet in haar wedstrijd en verloor de eerste ronde. Even leek het er op dat er nog een herkansing in zat, maar helaas verloor haar directe tegenstandster de halve finale en daarmee was kans op de herkansingsronde verkeken. Colin Vercammen, uitkomend in de categorie jeugd jongens 10/11 jaar -33 kg, verloor de kwartfinale op een onbegrijpelijke scheidsrechter beslissing en greep ook naast de herkansing, omdat zijn tegenstander de finale niet wist te bereiken. Bijna tegelijk startte Mex Onderwater in de poule jeugd meisjes 10/11 jaar -40 kg. Door solide karate wist zij de halve finale te bereiken, welke zij verloor op scheidsrechterbeslissing. Zij bereikte hiermee de B-finale, die zij netjes wist te winnen en waarmee een bronzen plak mee kon worden genomen naar huis.

Bij de jeugd meisjes 12/13 jaar -55 kg bereikte Marin Hagenaar, na verlies van de halve finale, de strijd om het brons. In de zeer spannende wedstrijd, waar voorsprong en achterstand in punten elkaar in een razend tempo afwisselden, moest Marin uiteindelijk genoegen nemen met een 5e plaats.

De Kai Sei hekkensluiters van deze Nederlandse Kampioenschappen waren Glenn Leggedoor en Michael Oostindie. Beiden betraden het strijdtoneel in de categorie jeugd jongens 12/13 jaar -48 kg.

Michael begon voortvarend en bereikte door overtuigend karate te laten zien de halve finale. Ondanks dat er meer in zat verloor hij deze wedstrijd en kon zich gaan opmaken voor de strijd om het brons. Deze partij wist hij nipt op scheidsrechter beslissing te winnen en kon het brons in ontvangst nemen.

Door pech wist Glenn Leggedoor de kwartfinale niet te winnen. Even leek het er op dat hij kon gaan herkansen met nog uitzicht op een 3e plaats, maar door een ongelooflijke blunder verloor zijn tegenstander de halve finale waardoor er voor Glenn niet meer in zat.