Zaterdag 15 juni jl. vonden in Oost-Souburg de 12e Zeeuwse Open Karate Kampioenschappen plaats, een nationaal kata en kumite toernooi voor karateka vanaf 6 jaar en onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland.

ZOETERMEER/OOST-SOUBURG – Achttien karateka van Budoschool Kai Sei hebben afgelopen zaterdag deelgenomen aan de 12e Zeeuwse Open Karate Kampioenschappen in Oost-Souburg. Dit nationale kata en kumite toernooi, onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland, telde dit jaar circa 150 deelnemers. Het toernooi is laagdrempelig en kent een zeer afwijkend wedstrijdsysteem; halve round-robin, waarbij de beste vier doorgingen naar de kruisfinales, met daarbij afwijkende tijd-, punten- en straftelling. Hierdoor is het  voor de beginnende wedstrijdkarateka een goed moment om te kijken wat het eigen niveau is en voor een (sub)topper een uitgelezen moment als trainingswedstrijd. Dit gold ook voor Kai Sei, waar het voor 17 deelnemers het laatste toernooi was voor de zomer en voor één een voorbereiding voor de Austrian Open te Salzburg komend weekend en de WKF K1 Youth League te Umag/ Kroatië twee weken later.

De kata deelnemers Amalia Freitas Braeckman, Mila Monte en Elise Reedijk beten voor Kai Sei in de ochtend het spits af. Amalia behaalde te weinig punten om door te gaan naar de kruisfinales. Mila en Kai Sei “No Limits” karateka Elise wisten wel door te dringen tot de kruisfinales, waar ze beiden de strijd om de derde plaats verloren met een vierde plaats als resultaat.

In de middag was het de beurt aan de kumite karateka. Owen Klipsteen, Milan Krul, Kyanu Peschier, Bas Reedijk, Jayden Ruiz en Thijs Volmer wisten de kruisfinales niet te bereiken. De net van kata naar kumite overgestapte Yara Krul, kwam wel in de kruisfinales, waarin ze de wedstrijd om de derde plaats verloor en daarmee vierde werd. Max Linnemann en Pedram Hamta wisten zich door winst in de beide voorwedstrijden te plaatsen voor de kruisfinales. De uiteindelijke strijd om het brons trokken beide jongens naar zich toe, met een mooie derde plaats in de ranking. Kai Krul, debutante Juliette van der Linden en Ruben Volmer, wonnen alle drie de voorwedstrijden en de eerste kruisfinale en bereikten daarmee de uiteindelijke finale. Hier moesten zij hun meerdere erkennen in hun tegenstander, waarbij Kai in een zinderende en zeer vermakelijke wedstrijd het moest opnemen tegen clubmaatje Colin Vercammen. Voor alle drie was het zilver binnen en daarmee een heel goed resultaat. Houtense Kai Sei karateka Sharon Jellema wist in een volledige round-robin alle wedstrijden te winnen en daarmee was het goud binnen. Zowel Anika Monte als Colin Vercammen wonnen allebei de voorwedstrijden en de eerste ronde van de kruisfinales en plaatsten zich voor de finale. Anika rekende daarin af met een sterke concurrente en voor Colin was het winst in de wedstrijd tegen trainingsmaatje Kai. Met het zeer verdiende goud was het hoogste plekje op het erepodium voor deze twee Kai Sei’ers. Kai Sei mag wederom spreken over een succesvol toernooi, waar ook degenen zonder medaille erg goed karate hebben laten zien.