Zaterdag 16 december jl. vond in Sittard de 11e Internationale Karate Cup Sittard plaats. Dit kumite toernooi, onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland, kent altijd een zeer sterk deelnemersveld uit binnen- en buitenland.

 

Zoetermeer/Sittard – Twaalf kumite karateka van Budoschool Kai Sei hebben afgelopen zaterdag deelgenomen 11e Internationale Karate Cup Sittard. Dit zware internationale toernooi, onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland, kende dit jaar bijna 550 deelnemers, vanuit 76 teams en 8 verschillende landen, waaronder de nodige nationale selecties. Voor de Belgische Karate Federatie was de KCS zelfs aangewezen als meetmoment. Wat het toernooi extra zwaar maakt, is dat er bij de jeugd geen officiële gewichtsindeling is, maar alleen een plus en min categorie.

In hun respectievelijke categorieën verloren Wissal el Boudakhani, Marin Hagenaar, Kai Krul, Anika Monte, Michael Oostindie en Colin Vercammen allen de eerste ronde. Omdat hun tegenstander de finale niet wist te bereiken, was er voor hen geen herkansing. Dit wil niet zeggen dat er geen goede prestatie is neergezet; iedereen is weer een ervaring rijker, heeft vormbehoud getoond en groei laten zien.

Bij de jongens U14 -55 kg werd George Karapetjan via de herkansing zevende. Dit gold ook voor Belinda Haddish en Fabiënne Vercammen in de categorie meisjes U16 -54 kg, waarbij Fabiënne haar eerste ronde wist te winnen door een 0-6 achterstand om te buigen naar 6-9 winst.

Mex Onderwater (meisjes U14 -51kg) en Kosta Pappaioannou (jongens U14 -55 kg) bereikten allebei de halve finale. Doordat zij deze verloren, plaatsten zij zich direct voor de B-finale. Gebrand op de overwinning, wisten ze deze strijd naar hun hand te zetten, waarmee de beker voor de derde plek binnen was.

De pas 10-jarige Nicole Pappaioannou bereikte bij de meisjes U14 + 37 kg de finale. De finales zijn bij dit toernooi altijd spectaculair; ze vinden plaats op twee centrale matten in de spotlights, waarbij de finalisten worden aangekondigd met muziek, lichtshow, rook en vlampotten. De zeer spannende eindstrijd werd door Nicole uiteindelijk gewonnen en de grote beker voor de eerste plaats was daarmee een feit. De prestatie van Nicole is extra knap omdat zij pas minder dan een maand in deze leeftijdsklasse uitkomt en een kop kleiner is dan de rest. Daarbij is ze in de week voor de Sittard Cup nog met spoed opgenomen geweest in het ziekenhuis.

Al met al wederom een zeer geslaagd kampioenschap! Kai Sei kan met drie podiumplaatsen, drie zevende plaatsen en een 15e plek in het medaille klassement (5e Nederlandse club/team) terugkijken op een goed verlopen laatste toernooi van het jaar. Ook interesse om (top) wedstrijdkarate of andere budosporten te beoefenen, kijk op www.kaisei.nl.

Kai Sei team