Afgelopen weekend, zaterdag 25 en zondag 26 november jl., vonden in Sporthal Oosterpoort te Zoetermeer de officiële Nederlandse Kampioenschappen karate kata en kumite -21 jaar 2017 van de Karate-do Bond Nederland plaats. Drieëntwintig karateka van Kai Sei hebben in de diverse categorieën gestreden voor een plek op het erepodium.

Zoetermeer – Afgelopen weekend waren de Nederlandse Kampioenschappen karate kata en kumite jeugd, cadetten, junioren en -21 jaar 2017 in Zoetermeer. Het was voor de 10e keer dat Budoschool Kai Sei officiële Nederlands Kampioenschappen verzorgde voor de Karate-do Bond Nederland. De Zoetermeerse club kon weer rekenen op haar eigen enthousiaste vrijwilligers om dit tweedaags topsportevenement prachtig neer te zetten. De NK -21 jaar is, naast een selectie-/ meetmoment, na de Dutch Open, het grootste karate evenement in Nederland, met dit jaar 542 deelnemers (558 inschrijvingen) en 57 clubs. Het evenement was via livestream wereldwijd te volgen. Helaas kon men dit jaar niet rekenen op een gemeentelijke subsidie, een bezoek van de wethouder of burgemeester, dat terwijl Zoetermeer voor de 10e keer op de kaart is gezet. Daarbij is karate in 2020 een Olympische sport, waar wellicht deelnemers van dit weekend straks misschien wel deelnemers zijn in Tokyo!

Kai Sei zelf nam met een team van 23 karateka deel, drie uitkomend op het onderdeel kata en twintig bij kumite. Zaterdagochtend stond het onderdeel kata op het programma, in de middag konden de kumite vechters cadetten, junioren en -21 jaar aantreden. Zondag gingen de kumite vechters jeugd t/m 13 jaar de strijd met elkaar aan.

Aïsha de Jonghe en Jill Perluka (beiden kata meisjes U12), Fabiënne Vercammen en Belinda Haddish (beiden kumite meisjes U16 -54 kilo), Sven Akkermans (kumite jongens U12 -43 kilo), Achmed elbatl (kumite jongens U12 +43 kilo), George Karapetjan (kumite jongens U14 -55 kilo), Anika Monte (kumite meisjes U 14 -55 kilo), Max Linnemann (kumite jongens U12 -39 kilo) en Christel Linnemann (kumite meisjes U14 -42 kilo) verloren de eerste ronde en hadden geen herkansing.

Mila Monte (kata meisjes U10), Pedram Hamta (kumite jongens U12 +43kg) en Kai Krul (kumite jongens U14 -42kg) verloren de eerste ronde van de latere finalist, waardoor ze konden gaan herkansen. Kai werd 9e, Mila en Pedram behaalden een 7e plaats.

Lynn Perluka (kumite meisjes U10 jaar -28kg), Michael Oostindie (kumite jongens U18 -61kg) en Vashisjt Sitaldin (kumite jongens U18 -68kg) hebben de 5e plek als resultaat. Ze verloren de halve finale, met als gevolg een directe strijd om het brons of kwamen in de herkansing en bereikten hierin de B-finale, waarbij het gevecht om de bronzen medaille werd verloren.

Mooie 3e plaatsen waren er voor Wissal el Boudakhani (kumite meisjes U14 +55kg), Mex Onderwater (kumite meisjes U14 -48kg), Marin Hagenaar (kumite meisjes U16 +54kg), Sarah Hagenaar (kumite meisjes U18 +59kg) en Colin Vercammen (kumite jongens U14 -42 kilo). Ook zij verloren de halve finale, met als gevolg een direct gevecht om het brons of kwamen in de herkansing en bereikten hierin de B-finale, waarbij de strijd om de bronzen medaille werd gewonnen. Colin verloor zijn eerste ronde van de latere finalist zeer nipt. Door sterk, doordacht en slim karate wist hij het brons te bemachtigen in een grote poule met 22 deelnemers. Mex wist zich gelukkig goed te herpakken en rekende in de strijd om het brons af met haar grootste tegenstander. Voor Marin was de 3eplek in één van de zwaarste poules van het gehele toernooi een heel erg mooi en goed resultaat.

Nicole Pappaioannou, die op zondag jarig was en daarmee gelijk uitkwam in een nieuwe categorie (kumite meisjes U12 -40 kilo), wist door oppermachtig karate de finale te bereiken. In deze eindstrijd bleek de tegenstander nog een maatje te groot, waardoor Nicole een mooie en verdiende zilveren medaille behaalde.

In de categorie kumite jongens U14 jaar -63kg hield Nicole’s grote broer Kosta Pappaioannou zijn hoofd koel. Alle wedstrijden in de voorrondes schreef hij op zijn naam en bereikte de finale. De strijd om het goud, en daarmee de Nederlandse titel, trok hij ook naar zich toe.

Voor onze sporters, onze maatschappelijke projecten en deelname aan en het organiseren van evenementen als deze, zijn we op zoek naar sponsors. Wie de karatesport een warm hart toedraagt en het karate wil stimuleren (topsport, breedtesport en gehandicaptensport), kan contact opnemen met Alex en Madelon Janssen van Kai Sei, info@kaisei.nl.

Foto: Kai Sei team